Η αποκάλυψη ότι η Απαράδεκτη Απόφαση του Συμβουλίου Επιβολής Ποινών, με την οποία ένοχοι για βιασμούς ανήλικων δεν εξέτισαν ποινή φυλάκισης, ελήφθη μετά από 21 Συναντήσεις με τον τότε επικεφαλής της γενικής εισαγγελίας και νυν πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, εξόργισε τον Έλον Μασκ, αλλά και ολόκληρη την υφήλιο. Με αποτέλεσμα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του X, να ζητά την φυλάκιση του!
Η έρευνα που αναδεικνύει την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας, διά χειρός Guy Adams φέρνει στο φως την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Επιβολής Ποινών μετά από 21 (!!) συναντήσεις με τον Στάρμερ. Η απόφαση αυτή, η οποία προτείνει να μην συνιστάται φυλάκιση για όλους τους βιαστές ανηλίκων, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έντονη κατακραυγή.
Η επιλογή να μην επιβάλλεται φυλάκιση σε αυτούς τους εγκληματίες είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτη: Είναι μια ένδειξη της αδιαφορίας και της υποκρισίας που διαπνέει την πολιτική της Βρετανίας, σύμφωνα με το άρθρο. Η προστασία των ανηλίκων θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση, αλλά αυτή η απόφαση δείχνει ότι οι αξίες και η ηθική έχουν εκπέσει σε τραγικά χαμηλά επίπεδα.
Οι επικριτές, και δικαίως, αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα: ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων δεν είναι τόσο σοβαρό έγκλημα ώστε να απαιτεί την ποινή της φυλάκισης. Αυτό όχι μόνο υπονομεύει την ασφάλεια των παιδιών αλλά και αποθαρρύνει τα θύματα από το να μιλήσουν για την κακοποίηση που έχουν υποστεί.
Η έρευνα του Adams δείχνει ότι οι συναντήσεις του Στάρμερ με το συμβούλιο δεν είχαν στόχο την ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων, αλλά την αποδυνάμωση των ποινών για τους δράστες. Το πλέον φρικτό; Οι δράστες έλαβαν ασυλία ακριβώς για τον λόγο που βίαζαν ανελέητα μικρά παιδιά άλλης θρησκείας: Ήταν ισλαμιστές!
Η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει την ανατροπή αυτής της απόφασης και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τους βιαστές ανηλίκων. Η προστασία των παιδιών δεν μπορεί να είναι θέμα διαπραγμάτευσης ή υποχωρήσεων. Πολλώ δε, άθλιας συναλλαγής και επίκλησης απαράδεκτων θεωριών, όπως η «ισλαμοφοβία».