«Άρρωστο» κοινωνικό πείραμα! Ανέθεταν την κηδεμονία άστεγων αγοριών σε… παιδεραστές

Must Read

Τα θύματα ενός κοινωνικού πειράματος στη Γερμανία, που κατέθεσαν αγωγή επειδή οι Αρχές τα ανέθεταν σε παιδεραστές κηδεμόνες, πρόκειται σύντομα να κερδίσουν τις αποζημιώσεις που διεκδικούν.

Πρόκειται ουσιαστικά για άστεγα αγόρια ηλικίας 5-14 ετών, τα οποία από το 1969 ως το 2003 δίνονταν σε παιδεραστές στο Βερολίνο, με την πεποίθηση ότι τα ευάλωτα αυτά παιδιά θα επωφελούνταν από την προσοχή που θα τους έδιναν.

Η διεστραμμένη λογική πίσω από το Πείραμα Κέντλερ, που πήρε το όνομά του από τον κορυφαίο σεξολόγο Χέλμουτ Κέντλερ ο οποίος το εμπνεύστηκε, ήταν ότι η παιδοφιλία μπορεί να έχει «θετικές συνέπειες».

Παραδόξως, ο Κέντλερ κατάφερε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 να πείσει τη Γερουσία του Δυτικού Βερολίνου ότι τα άστεγα αγόρια θα έπρεπε να έχουν μια τέτοια ευκαιρία, καθώς θα περιστοιχίζονταν από αγάπη.

Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η Γερουσία ψήφισε τότε υπέρ του πειράματος ή αν αυτό αποφασίστηκε πίσω από κλειστές πόρτες, το σίγουρο είναι ότι το σχέδιο προχώρησε, καθώς πολλά από τα θύματα άρχισαν να διεκδικούν αποζημιώσεις για την περιπέτεια που έζησαν.

Δύο εξ αυτών, μάλιστα, πρόκειται να αποζημιωθούν άμεσα, αφού ήλθαν σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Σύμφωνα με τη βρετανική «Sun», ο δικηγόρος του ενός πιέζει για εφάπαξ αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ συν μηνιαία σύνταξη ύψους 2.500 ευρώ, αφού το θύμα φέρεται ότι έχει σημαδευτεί τόσο πολύ ψυχικά από όσα βίωσε, που είναι ανίκανο να εργαστεί.

Ένα άλλο θύμα, ονόματι Μάρκο, η κηδεμονία του οποίου ανατέθηκε, σε ηλικία 6 ετών, στον παιδόφιλο Φριτζ Χ., αποκάλυψε στο «Der Spiegel» ότι η κακοποίησή του άρχισε σε ένα «δωμάτιο αγκαλιάς» και διήρκεσε μια 10ετία, μέχρι που μεγάλωσε αρκετά ώστε να μπορεί να αντισταθεί στις απόπειρες βιασμού.

Δείτε επίσης: Κηπουρός «τσέπωσε» 460.000 € για προτομή του Μέγα Αλέξανδρου που βρήκε τυχαία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This