Επίθεση τζιχαντιστών σε ελληνορθόδοξο χωριό στην Συρία – Απήγαγαν νεαρούς άνδρες

Μόλις 2 ημέρες μετά την επίσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη

Must Read

Υπό το κράτος του τρόμου ζουν οι Έλληνορθόδοξοι στην Αντιόχεια, μετά την ανατροπή του Άσαντ και την άνοδο στην εξουσία των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία. Συμμορίες τζιχανιτστών επιτέθηκαν σε άοπλους χωρικούς στο Mashta Azar, στην Κοιλάδα των Χριστιανών, από γειτονικό χωριό.

Οι ένοπλοι τους πυροβόλησαν έξω από μια εκκλησία, ενώ 10 νέοι άνδρες απήχθησαν, όπως ανέφερε η Greco-Levantines Worldwide.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις 2 ημέρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

«[Η επίθεση] φαίνεται να είναι μια σκόπιμη δοκιμασία της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Έλληνες Αντιοχείς και τις ευρύτερες χριστιανικές κοινότητες. Ο δράστης φαίνεται να έχει σκοπό να αμφισβητήσει αν ο υπουργός δίνει πραγματικά προτεραιότητα στην ασφάλεια των Ελλήνων Αντιοχείας ή επικεντρώνεται απλώς στη διασφάλιση των οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο Θάλασσα» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This