Η Premier League ως η πλέον δημοφιλής ποδοσφαιρική λίγκα του πλανήτη, φυσικά και προβάλλεται σε εκατοντάδες χώρες του κόσμου, προφανώς και στη Βόρεια Κορέα.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, όμως, Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από απόφασή του, προέβη στην απαγόρευση προβολής τριών συγκεκριμένων ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας. Τα παιχνίδια των ομάδων αυτών δεν θα μεταδίδονται εφεξής στην χώρα.
Η κουβέντα αφορά τις Τότεναμ, Γουλβς και Μπρέντφορντ… Ο λόγος, σαφής, τουλάχιστον για το καθεστώς της Β. Κορέας, αφού σε αυτές τις ομάδες αγωνίζονται τρεις Νοτιοκορεάτες, οι Σον, Χουάνγκ Χι-Τσαν και Κιμ Τζι-Σο.
Οι δύο χώρες βρίσκονται εδώ και πολλές δεκαετίες σε έντονες διαμάχες, με τις ισορροπίες να είναι τουλάχιστον λεπτές ανάμεσα στα δύο κράτη, που διασπάστηκαν το 1945.
Games are shown four months after they’re played but three teams are BANNED ❌😳 pic.twitter.com/eGIs6RI4PV
— SPORTbible (@sportbible) February 15, 2025
Kim Jong-un ‘bans three Premier League clubs from being shown in North Korea’ as details emerge https://t.co/SyqwiJ0J6e
— GB News (@GBNEWS) February 15, 2025
Kim Jong-Un bans three Premier League clubs from being shown in North Koreahttps://t.co/n8ORO2BHAe
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball) February 15, 2025