Στην Άγκυρα θα μεταβεί την Τρίτη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση Ερντογάν – Ζελένσκι στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί την ώρα που στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Ρωσίας, υπό τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, με αντικείμενο τον τερματισμό που πολέμου στην Ουκρανία.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, davetine icabetle ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile 18 Şubat Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüşeceklerdir.
Görüşmelerde, Türkiye-Ukrayna stratejik ortaklık…
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) February 17, 2025
Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι απέρριψε σήμερα τις παραγραμματισθείσες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συμμετέχει και ο ίδιος στις συζητήσεις.