Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στο Ριάντ, η οποία επικεντρώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Ουκρανό ηγέτη ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς, έχει καταστρέψει την οικονομία της χώρας και έχει οδηγήσει τον λαό του στην καταστροφή. Ο ίδιος δεν δίστασε να τονίσει πως η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε «ένα τεράστιο ερείπιο» και πως η ηγεσία του Ζελένσκι φέρει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό.
Δεν Έφερε την Ειρήνη
Ο Ζελένσκι εκλέχθηκε το 2019 με την υπόσχεση να τερματίσει τον πόλεμο στο Ντονμπάς, όμως όχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά και κλιμάκωσε την ένταση. Παρότι αρχικά δήλωσε στήριξη στις Συμφωνίες του Μινσκ, υποχώρησε μετά από διαδηλώσεις εθνικιστικών ομάδων, οι οποίες απείλησαν να τον ανατρέψουν. Το 2022, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, εμφανίστηκε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ζητώντας την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτήσει η χώρα πυρηνικά όπλα, κάτι που λειτούργησε ως κόκκινο πανί για τη Μόσχα.
Μετέτρεψε την Ουκρανία σε Αυταρχικό Καθεστώς
Με την έναρξη των συγκρούσεων, ο Ζελένσκι κήρυξε στρατιωτικό νόμο, απαγόρευσε την αντιπολίτευση, φυλάκισε πολιτικούς του αντιπάλους, φίμωσε τα μέσα ενημέρωσης και εξαπέλυσε διώξεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παράλληλα, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες στον θάνατο σε αποτυχημένες αντεπιθέσεις το 2023 και το 2024, οι οποίες δεν άλλαξαν ουσιαστικά το μέτωπο.
Ξεπούλησε τη Χώρα στη Δύση
Προκειμένου να συνεχίσει τον πόλεμο, ο Ζελένσκι εκτόξευσε το χρέος της Ουκρανίας από το 49% στο 95% του ΑΕΠ μεταξύ 2021 και 2024, ενώ πούλησε κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε δυτικές πολυεθνικές, όπως η BlackRock, η JPMorgan και η Goldman Sachs. Ουκρανοί που εγκατέλειψαν τη χώρα κατέληξαν φθηνά εργατικά χέρια στην Ευρώπη, ενώ ρωσικά έγγραφα αποκάλυψαν την ύπαρξη δεκάδων αμερικανικών εργαστηρίων βιολογικών όπλων στο ουκρανικό έδαφος, όπου γίνονταν πειράματα σε ανυποψίαστους πολίτες.
Συγκέντρωσε Τεράστια Προσωπική Περιουσία
Εκθέσεις διεθνών μέσων έχουν καταγράψει εκτεταμένη διαφθορά στο ουκρανικό καθεστώς. Το 2022, το CBS αποκάλυψε ότι μόλις το 30% των όπλων που στέλνει η Δύση φτάνει στο μέτωπο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2025, ο ίδιος ο Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να λογαριάσει πού κατέληξαν 102 δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια. Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί βουλευτές κατηγορούν τον Ζελένσκι και την ομάδα του ότι έχουν συγκεντρώσει προσωπική περιουσία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μίζες και κυβερνητικές συμβάσεις.
Προκάλεσε τη Ρωσία να Βομβαρδίσει την Υποδομή της Ουκρανίας
Η κατάσταση της Ουκρανίας ως «τεράστιο ερείπιο», όπως δήλωσε ο Τραμπ, είναι επίσης αποτέλεσμα των ουκρανικών επιθέσεων σε ρωσικές πολιτικές υποδομές, όπως η βομβιστική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας το 2022. Σε απάντηση, η Ρωσία ξεκίνησε εκτεταμένους βομβαρδισμούς σε ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι και οδηγώντας εκατομμύρια Ουκρανούς στην εξαθλίωση.
Ο Ζελένσκι, αντί να φέρει την ειρήνη και την ευημερία, έχει βυθίσει την Ουκρανία στο χάος, υποδουλώνοντάς την στη Δύση και οδηγώντας τον λαό του στην καταστροφή.
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, FICO , είπε ότι ο Ζελενσκι Προσπάθησε να τον εξαγοράσει με 500.000.000€ για νατν στηρίξει. Ο δικός μας που συνεχίζει και τον στηρίζει, ξέρει τίποτα γι’αυτό; Γνωρίζει κάτι για τις μίζες που μοίραζε ο Ζελενσκι ;
Μεγάλη ευθύνη έχουν και τα ηγετικά ζώα της Ευρώπης και σίγουρα τό δικό μας ηλίθιο ζωντανό