Έστω και την «τελευταία στιγμή» Ισραήλ και Χαμάς τα βρήκαν, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της συμφωνηθείσας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσά τους στη Λωρίδα της Γάζας, με τις δύο πλευρές να προχωρούν στην ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ -ιδιωτικά και μακριά από τις κάμερες- τις σορούς τεσσάρων ομήρων, οι οποίες, στη συνέχεια, αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους και το Φόρουμ των Οικογενειών. Με τη σειρά του, το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 27/2, ότι αποφυλάκισε 643 Παλαιστινίους κρατουμένους, στο πλαίσιο της έβδομης ανταλλαγής ομήρων από τη Γάζα έναντι Παλαιστινίων φυλακισμένων, μετά την έναρξη της εκεχειρίας της 19ης Ιανουαρίου.
Israel Prison Service says released 643 Palestinian inmates in latest swap
Follow our live Gaza coverage:https://t.co/eLhbMgbIiL pic.twitter.com/MEHX5QlZ7f
— Dawn.com (@dawn_com) February 27, 2025
«Η ισραηλινή σωφρονιστική διοίκηση ολοκλήρωσε την έβδομη απελευθέρωση φυλακισμένων τρομοκρατών, βάσει της συμφωνίας (εκεχειρίας) για την επιστροφή των ομήρων. Συνολικά 643 τρομοκράτες μεταφέρθηκαν από αρκετές φυλακές της χώρας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η συγκεκριμένη ανταλλαγή είναι και η τελευταία που είχε προβλεφθεί στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της εκεχειρίας, η οποία επιτεύχθηκε μέσω διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, έπειτα από 15 μήνες πολέμου στη Γάζα. Στην πρώτη αυτή φάση, συνολικά 33 όμηροι από τη Γάζα, ανάμεσά τους οκτώ σοροί, παραδόθηκαν από τους μαχητές της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ, μέσω της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
*φωτό αρχείου
Δείτε επίσης:
- Παλαιστίνιος με αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Ισραήλ – 12 τραυματίες
- Μέση Ανατολή: Η Χαμάς διαβεβαιώνει πως τηρεί τη συμφωνία με το Ισραήλ – Δηλώνει έτοιμη για τη δεύτερη φάση
- Συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς: Αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων με αντάλλαγμα τα πτώματα Ισραηλινών ομήρων