Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης – «Η μεταπολεμική παγκόσμια τάξη κατέρρευσε»

Must Read

Την ώρα που ο Κιρ Στάρμερ ταξιδεύει στις ΗΠΑ αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να… σώσει την Ουκρανία, στην πατρίδα του τη Βρετανία παρατηρούνται σημαντικές αναταράξεις, με πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη να δυσανασχετούν με κρίσιμες αποφάσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τη Διεθνή Ανάπτυξη, Ανελίζ Ντοντς υπέβαλε σήμερα, Παρασκευή 28/2, την παραίτησή της από την κυβέρνηση των Εργατικών, αντιδρώντας στις περικοπές που έγιναν στο χαρτοφυλάκιό της, ώστε να αγοραστούν νέα όπλα.

«Αυτές οι περικοπές θα στερήσουν από απελπισμένους ανθρώπους την πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη», τόνισε η Ντοντς στην επιστολή της προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, εκφράζοντας τη λύπη της που ο προϋπολογισμός αναπτυξιακής βοήθειας, ο οποίος θα μειωθεί από 0,5% σε 0,3% του ΑΕΠ έως το 2027, «θα απορροφήσει όλο το βάρος».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μεταπολεμική παγκόσμια τάξη κατέρρευσε. Πιστεύω ότι γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες» τόνισε η Ανελίζ Ντοντς στην επιστολή της που ανήρτησε στο X. Αλλά, αντί για μια συλλογική συζήτηση, «αποφασίστηκε ότι αυτός ο προϋπολογισμός (για διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια) να απορροφήσει όλο το βάρος» πρόσθεσε.

«Η απόφαση που πήρα ήταν δύσκολη και επώδυνη και δεν την πήρα αβασάνιστα», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός στην απαντητική επιστολή του προς την Ντοντς, στην οποία υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ξαναχτίσουμε τα μέσα δράσης μας, όσον αφορά στην ανάπτυξη». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη Τρίτη, 25/2, ο Στάρμερ δεσμεύτηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να «παίζει ανθρωπιστικό ρόλο» στο Σουδάν, την Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας και θα στηρίξει την παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αρα δε διαμαρτύρεται που ξοδεύουν το χρήμα του φορολογούμενου πολίτη για να ταϊζουν το νεοναζί διεφθαρμένο καθεστώς της Ουκρανίας. Κλαίγεται γιατί τα πήραν απ’ τον προϋπολογισμό του υπουργείου της. Πόσο γουρούνια είστε ρε κωλοάγγλοι…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This