Ιαπωνία: Τέθηκε υπό έλεγχο η χειρότερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων 50 ετών

Αρνητικό ρεκόρ στο Οφουνάτο που καταγράφηκαν μόλις 2,5 χιλιοστά βροχής τον Φεβρουάριο

Must Read

Ο δήμαρχος της πόλης Οφουνάτο, στη βόρεια Ιαπωνία, έκανε σήμερα γνωστό ότι η χειρότερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων 50 και πλέον ετών σε αυτήν τη χώρα τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά μαινόταν στα βουνά που περιβάλλουν αυτήν την αγροτική περιοχή από την 26η Φεβρουαρίου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, καταστρέφοντας τουλάχιστον 210 κτίρια και αναγκάζοντας περισσότερους από 4.200 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Έπειτα από μία έρευνα από αέρος, εκτιμάμε πως η πυρκαγιά δεν παρουσιάζει πλέον κίνδυνο εξάπλωσης. Δηλώνω πως η πυρκαγιά είναι πλέον υπό έλεγχο», ανέφερε ο δήμαρχος του Οφουνάτο, Κιγιόσι Φουτσιγκάμι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 29.000 στρέμματα γης, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 27.000 καμένων στρεμμάτων, σε μια πυρκαγιά το 1975 στη νήσο Χοκάιντο.

Οι συνθήκες υγρασίας που επικρατούν στην περιοχή από την Τετάρτη, έπειτα από μια μακρά περίοδο ξηρασίας συνέβαλαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Τον περασμένο χρόνο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιαπωνία γνώρισε το θερμότερο καλοκαίρι της ιστορίας της, καθώς η κλιματική αλλαγή αυξάνει κατακόρυφα τις θερμοκρασίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Οφουνάτο καταγράφηκαν μόλις 2,5 χιλιοστά βροχής τον Φεβρουάριο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των 4,4 χιλιοστών το 1967, πολύ πίσω από τον μέσο όρο των 41 χιλιοστών.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This