Στη διάσκεψη της ΕΕ για τη Συρία θα συμμετέχει και το «δεξί χέρι» του Αλ Τζολάνι, αγαπημένου τρομοκράτη της Δύσης!

Must Read

Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η διάσκεψη «Standing With Syria» με θέμα την επείγουσα «εξομάλυνση» της κατάστασης στη Συρία, όπου αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου εκκαθάριση με τις «πλάτες» της Τουρκίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να καθίσει και ο Άσαντ Χασάν αλ-Σιμπάνι, «δεξί χέρι» του Αμπού Μοχάμεντ Αλ Τζολάνι, επικεφαλής της διαβόητης τρομοκρατικής ομάδας Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (Hayat Tahrir al-Sham – HTS) και… αγαπημένου τρομοκράτη της Δύσης, ο οποίος προβάλλεται από τα διεθνή ΜΜΕ ως «μεταβατικός πρόεδρος» της χώρας. Μάλιστα, ο αλ-Σιμπάνι, «μεταβατικός» υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, έλαβε επίσημη πρόσκληση από τη Διπλωματική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Ο Άσαντ Χασάν αλ-Σιμπάνι (Asaad Hassan al-Shaibani), υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Jabhat al-Nusra (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο συριακός κλάδος της ένοπλης τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα) και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τρομοκρατικής εξέγερσης κατά της συριακής κυβέρνησης. Οι μαχητικές δραστηριότητές του ανάγονται στην Αλ Κάιντα στο Ιράκ, όπου τού ανατέθηκε, προσωπικά από τον -μελλοντικό- ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να ιδρύσει ένα μέτωπο της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Παρά τον χαρακτηρισμό του ως τρομοκράτη από τις ΗΠΑ, το 2013 ο αλ-Σιμπάνι συνέχισε να δρα με διάφορα ψευδώνυμα, επιβλέποντας, στην πορεία, την μετάβαση της Jabhat al-Nusra σε «HTS», μια ομάδα που εξακολουθεί να εμπλέκεται σε τρομοκρατική δραστηριότητα στη Συρία. Στις 21 Δεκεμβρίου 2023, μάλιστα, ο αλ-Σιμπάνι διορίστηκε επίσημα Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας από τον επικεφαλής του HTS Αλ Τζολάνι.

Ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Jabhat al-Nusra επίσημα ως τρομοκρατική οργάνωση, η HTS έλαβε έμμεση υποστήριξη από τη Δύση, με το πρόσχημα της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» στη Συρία. Παράλληλα, η Τουρκία παρείχε ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ηγέτες της, συμπεριλαμβανομένου του αλ-Σιμπάνι, ο οποίος έζησε στη χώρα μέχρι το 2024.

Και μετά από όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν να δηλώνουν πως επιθυμούν να επικρατήσει η δημοκρατία στην πολύπαθη Συρία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This