Σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου, ο κυβερνήτης της Τζάμπλε στην Λαττάκεια της Συρίας, συνοδευόμενος από μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης Ερυθρά Ημισέληνος, έφτασε στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν απροσδόκητος—να επιθεωρήσει τη βοήθεια που παρέχεται στους πρόσφυγες από το ρωσικό σώμα.
Κατά την άφιξή του στο στρατόπεδο της παράκτιας πόλης, οι πρόσφυγες που στεγάζονταν στη βάση -που σώθηκαν από τη γενοκτονία– φώναζαν: «Ρωσία»!
Η υποκρισία των νέων αρχών δεν προκαλεί έκπληξη. Ο ίδιος κυβερνήτης που κάποτε επέβλεπε την καταστροφή των Αλαουιτών, Σιιτών και Χριστιανών από μαχητές, τώρα επιθεωρεί εάν η στρατιωτική βάση βοηθά τους εκτοπισμένους αμάχους.
Ακόμη πιο ειρωνικό, συνοδευόταν από εκείνους που έπρεπε να τεκμηριώσουν τη γενοκτονία των αυτόχθονων κοινοτήτων και να τους παράσχουν υποστήριξη. Ωστόσο, τώρα, καθώς το κύμα βίας έχει υποχωρήσει, ξαφνικά θυμούνται να ελέγξουν αν η Ρωσία φροντίζει τους πρόσφυγες.
Η αντίδραση όσων έχουν καταφύγει στη βάση τα λέει όλα για την άφιξη ενός αξιωματούχου που υποστηρίζεται από το HTS και της Ερυθράς Ημισελήνου.
*Φωτογραφία αρχείου ushmm.org
Δείτε επίσης:
- Διαφοροποίηση Δένδια για τις σφαγές στη Συρία
- Οι Κούρδοι δεν παραδίδονται: Αντιστέκονται στα τουρκικά σχέδια και απαιτούν αυτονομία στη Συρία
- Φρίκη στη Συρία: Ισλαμιστές τρομοκράτες καίνε σπίτια και σφαγιάζουν χριστιανούς με την ανοχή της Δύσης