«Στ’ άρματα! Στ’ άρματα!» η Ευρωπαϊκή Ένωση

Must Read

«…Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση ασφάλειας στην εποχή μας

Και πρέπει τώρα να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις

Ολόκληρη η Ευρώπη είναι στόχος της ρωσικής επιθετικότητας

Ολα τα κράτη-μέλη είναι στην πρώτη γραμμή

Η Λευκή Βίβλος είναι η βάση του προγράμματος βιομηχανικής νίκης

Νίκης για την υπεράσπιση της ειρήνης στην Ευρωπαϊκή ήπειρο

Η Λευκή Βίβλος και η ο επανεξοπλισμός της Ευρώπης είναι η αρχή του δρόμου μας

Του δρόμου για τη νίκη της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη…»

Με αυτά τα λόγια ο επίτροπος Άμυνας, ο Λιθουανός Αντριους Κουμπίλιους, εκλεκτός της προέδρου Φον ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε., κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες σε «πανστρατιά» της Ευρώπης εναντίον της ρωσικής απειλής, στις 11 Μαρτίου από το Στρασβούργο, παρουσιάζοντας τη Λευκή Βίβλο για το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας, την οποία θα εγκρίνουν (;) την προσεχή Πέμπτη οι «27» στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.

Η στρατηλάτης Φον ντερ Λάιεν και ο στρατηγός κ. Κουμπίλιους, όχι μέσα σε στρατιωτικά φρούρια, αλλά από τα πολυτελή γραφεία τους στην Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, καλούν στα σοβαρά και επικίνδυνα τους ευρωπαϊκούς λαούς «να προετοιμαστούν για το κακό για να αποτρέψουν το χειρότερο: την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επιθετικής ενέργειας εναντίον μας. Μια τέτοια προετοιμασία είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε το χειρότερο. Η πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας λειτουργεί στο φουλ. Η Ρωσία θα είναι έτοιμη για μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ μέσα σε 5 χρόνια ή και λιγότερο».

Με αυτόν τον χαμηλού βεληνεκούς και περιεχομένου πολιτικό λόγο -και τούτο διότι βασίζεται σε μια θεωρητική εκτίμηση επιθετικής ρωσικής ενέργειας εναντίον του ΝΑΤΟ, που σημαίνει αυτομάτως ενεργοποίηση του άρθρου 5 και εχθροπραξίες μέχρι και πυρηνικό πόλεμο- η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες ότι ακόμα κι αν συμφωνηθεί ειρήνη στην Ουκρανία, η Ε.Ε. θα βρίσκεται συνεχώς και σε βάθος χρόνου σε «προ-εμπόλεμη κατάσταση» με τη Ρωσία.

Αυτόν τον αμφιλεγόμενο τρόπο έχει επιλέξει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι από δω και πέρα όλα τα κράτη-μέλη και οι οικονομίες τους θα μεταβληθούν σε «οικονομίες πολέμου» ( εναντίον της Ρωσίας), διότι «αν δεν δημιουργηθεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα, να αποτραπεί ο πόλεμος και υπάρξει ισχυρή ειρήνη, που σημαίνει ισχυρή Ευρώπη», όπως επιμένει ο κ. Κουμπίλιους, η Ε.Ε. δεν θα δει άσπρη μέρα.

Οπως είναι γνωστό, η πρόεδρος της Κομισιόν έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα των 800 δισ. ευρώ για μια τετραετία για «τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης» και τώρα με τη Λευκή Βίβλο και την έγκρισή της από τους 27 θα δημιουργηθεί «η Ενιαία Αγορά για την Αμυνα», με νόμους και Κανονισμούς που θα διευκολύνουν τις χώρες-μέλη να παράγουν και να πωλούν εντός της Ε.Ε. οπλικά συστήματα όλων των ειδών, ευνοώντας και χώρες εκτός Ε.Ε., (όπως η Τουρκία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο) να διαθέτουν τα προϊόντα τους αντί μεγάλων κερδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν (απελθούσα και παρούσα) έχει πολλά χρόνια να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, (βιομηχανίες, εταιρίες, συνδικάτα κ.λπ. ) για την αναζωογόνηση και την ανασυγκρότησή της σε όλες τις μορφές της. Αντιθέτως, έχει κάνει μια σοβαρή και σε βάθος προεργασία πειθούς της κοινής γνώμης ότι η μόνη διέξοδος και συγκράτηση της Ε.Ε. στη διεθνή σκηνή είναι να μετατραπεί σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση στρατιωτικών εξοπλισμών.

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This