Λίγες ώρες μετά τον αρχικό σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ, άλλη μια σεισμική δόνηση των 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» τα νησιά Τόνγκα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο αρχικός σεισμός επηρέασε κατά βάση τα νησιά Τόνγκα και το νησί Νιούε. Το GFZ μετέδωσε αρχικά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμούς αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι ως αποτέλεσμα του σεισμού είναι πιθανό να προκληθούν εντός 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, κατά μήκος των ακτών των Τόνγκα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι.
Μετά τον σεισμό ακούστηκαν σειρήνες για προειδοποίηση για τσουνάμι, οι οποίες καλούσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Talanoa o Tonga. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
Οι κάτοικοι στο νησιωτικό σύμπλεγμα Ha’apai είχαν μετακινηθεί με ηρεμία σε υψηλότερα σημεία, ανέφερε το δημοσίευμα.
Η Τόνγκα είναι μια χώρα στην Πολυνησία που αποτελείται από 171 νησιά με πληθυσμό λίγο πάνω από 100.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στο κύριο νησί Τονγκατάπου.
Διαβάστε επίσης: