Σύμφωνα με ενημέρωση του Λευκού Οίκου, η κοινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιούνταν μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ακυρώθηκε.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση, όμως οι δύο ηγέτες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις στο Οβάλ Γραφείο από μια μικρότερη ομάδα δημοσιογράφων.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έφθασε στην Ουάσιγκτον από την Ουγγαρία και είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την επιβολή επιπλέον δασμών στα προϊόντα που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είμαι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντήσει τον πρόεδρο Τραμπ για το κρίσιμο για την ισραηλινή οικονομία θέμα. Πιστεύω ότι αυτό αντανακλά την ειδική προσωπική σχέση και τον μοναδικό δεσμό ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, που είναι ζωτικής σημασίας αυτήν την στιγμή», δήλωσε ο Νετανιάχου πριν αναχωρήσει από την Βουδαπέστη.
Αμέσως μετά την άφιξή του, συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ και τον εκπρόσωπο Εμπορίου του Λευκού Οίκου Τζέιμισον Γκριρ.
Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να πείσει τον Τραμπ να εξαιρέσει το Ισραήλ από τους δασμούς που ανέρχονται σε 17% στις εισαγωγές ισραηλινών προϊόντων.
Δείτε ακόμη:
- Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου για να διαπραγματευτεί την επιβολή δασμών – Γάζα και Ιράν επίσης στο «τραπέζι»
- Νέα ανάρτηση Τραμπ: Επιπλέον δασμοί 50% στην Κίνα, αν δεν άρει τα αντίποινα του 34%