Η ΕΕ «παγώνει» τους δασμούς στις ΗΠΑ και δηλώνει έτοιμη για διαπραγμάτευση 

«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνίες» λένε οι Ευρωπαίοι

Must Read

Οπισθοχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ανακοίνωσε ότι προχωράει σε παύση δασμών για τις ΗΠΑ και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η αναστολή των δασμών θα ισχύει για 90 ημέρες και ότι σε αυτό το διάστημα θα γίνουν προσπάθειες για διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ.

«Ενώ ολοκληρώναμε την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών αντίμετρων, τα οποία έτυχαν ευρείας στήριξης από τα κράτη μέλη, αποφασίσαμε να τα θέσουμε σε αναστολή για 90 ημέρες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν, τα αντίμετρα θα τεθούν σε εφαρμογή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για επιπλέον μέτρα».

Aπό πλευράς του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλοφ Γκιλ ανέφερε:  «Θέλουμε να διαπραγματευτούμε, θέλουμε να μιλήσουμε. Η  ΕΕ εκτιμά τη σχετική πρωτοβουλία των ΗΠΑ και γι’ αυτό, με τη σειρά της, η Ένωση παγώνει τα αντίμετρα που είχε σχεδιάσει. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τον μέγιστο δυνατό χώρο για διαβουλεύσεις με τα κράτη-μέλη, με τον βιομηχανικό μας τομέα, και φυσικά για διαπραγμάτευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες» σημείωσε και τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για καλές συμφωνίες. 

Η ανακοίνωση Τραμπ για αναστολή δασμών σε 75 χώρες

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες το βράδυ την προσωρινή αναστολή για 90 ημέρες των δασμών που αφορούν 75 χώρες. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η Κίνα, για την οποία οι δασμοί θα αυξηθούν στο 125%.

«Με βάση την έλλειψη σεβασμού που έχει δείξει η Κίνα στις παγκόσμιες αγορές, αυξάνω με το παρόν τον δασμό που επιβάλλεται στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο 125%, με άμεση ισχύ. Κάποια στιγμή, ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον η Κίνα να συνειδητοποιήσει ότι οι μέρες που υποβαθμίζουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες δεν είναι πλέον βιώσιμες ή αποδεκτές. Αντίθετα, και με βάση το γεγονός ότι περισσότερες από 75 χώρες κάλεσαν εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Εμπορίου, υπουργείων Οικονομικών και του USTR, για να διαπραγματευτούν μια λύση στα θέματα που συζητούνται σχετικά με το εμπόριο, τους εμπορικούς φραγμούς, τους δασμούς, τη χειραγώγηση νομισμάτων και τη μη νομισματική επανάληψη των δασμών, με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, έχω εγκρίνει μια παύση 90 ημερών και ένα ουσιαστικά μειωμένο αμοιβαίο δασμολόγιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά 10%, επίσης με άμεση ισχύ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα» έγραψε ο Ν. Τραμπ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτο μεταφραζεται , πως η Ευρωπη ειναι αχρηστοι .Δεν κοιταει το συμφερον του , διοτι ειναι ανικανοι .Εδω η μαλακες δεν μπορουν να λυσουν , το προβλημα της Ελλαδος και της Κυπρους απεναντι στην Τουρκια , θα τα βαλουν με τον Τραμπ .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This