Την στήριξή τους στην Ουκρανία και την ενίσχυση της άμυνάς της με 21 δισ. ευρώ ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Επαφής, που συνεδρίασαν στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία υποστηρίζει «τις προσπάθειες να τερματιστεί ο βίαιος πόλεμος στην Ουκρανία με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη» αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
.@SecGenNATO Mark Rutte welcomed Ukrainian Defence Minister @rustem_umerov 🇺🇦 to NATO HQ. He stressed that NATO’s commitment to Ukraine is clear. Allies continue to provide support incl through NSATU, our command in Wiesbaden & pledging over €20 bn in assistance so far this year pic.twitter.com/yEnG8hbbgO
— NATO Spokesperson (@NATOpress) April 11, 2025
Η συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας, και την συμμετοχή μέσω βιντεοδιάσκεψης του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Στόχος η συνέχιση της ενίσχυσης του Κιέβου με τον Βρετανό ΥΠΑΜ, Τζον Χίλι, να ανακοινώνει τις νέες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την στρατιωτική ικανότητα.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, υπογράμμισε την ευθύνη της Ευρώπης για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η χρονιά που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την χώρα.
Τέλος, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρούστεμ Ουμέροφ, ευχαρίστησε τους ομολόγους του για την πρωτοβουλία τους, καθώς και όλους τους εταίρους για την «προσφορά και την στήριξή τους στις δυνάμεις του Κιέβου».
Two important meetings on Ukraine at NATO HQ this week.
Two important things you should know ⤵️
— @DepSecGenNATO | #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/EzNQPf1PFn
— NATO (@NATO) April 11, 2025
Πηγή φωτό: Twitter NATO
Δείτε επίσης:
- Λαβρόφ: Ο Τραμπ καταλαβαίνει ότι ο Ζελένσκι μισεί τους Ρώσους
- Τον χαβά της η Κάλας: Σύντομα η βοήθεια στην Ουκρανία από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Ta europaika apovrasmata
Kathikia ths eurwphs enwthite
Απ την τσέπη τους τα βαζουν; Εμεις τα πληρώνουμε. Βρήκαν κορόιδα να στελνουν στην ΕΕ τον Αυτιά και και την Μελέτη για να πληρώνουν τα σπα και τις βίλες των Ουκρανών ναζί