Σάλος στην Τουρκία: Απαγορεύονται οι προγραμματισμένες καισαρικές τομές

Ως μέρος «ευρύτερων προσπαθειών για την ενθάρρυνση των φυσικών τοκετών»

Must Read

Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας εισήγαγε νέους κανονισμούς που απαγορεύουν τις προγραμματισμένες καισαρικές τομές χωρίς ιατρική ανάγκη σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ως μέρος «ευρύτερων προσπαθειών για την ενθάρρυνση των φυσικών τοκετών» σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ενημερωμένοι κανονισμοί, που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα, εμπίπτουν στο πρόγραμμα «Healthy Türkiye Century» και περιλαμβάνουν εκτενείς τροποποιήσεις στους κανόνες που διέπουν τις ιδιωτικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών κέντρων, πολυκλινικών και ιδιωτικών ιατρείων.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τα ιατρικά κέντρα δεν θα επιτρέπεται πλέον να πραγματοποιούν προγραμματισμένες και κατ’ επιλογήν καισαρικές τομές.

Όπως σημειώνεται, οι εγκαταστάσεις που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες φυσικού τοκετού πρέπει να δημιουργήσουν «ειδικές μονάδες τοκετού, οι οποίες δεν θα εγκρίνονται σε ιατρικά κέντρα χωρίς χειρουργεία».

Οι κανονισμοί διευκρινίζουν ότι οι μονάδες τοκετού πρέπει να έχουν «ελεγχόμενα σημεία εισόδου και εξόδου», να βρίσκονται «μακριά από περιοχές γενικής κυκλοφορίας» και να παρέχουν «εύκολη πρόσβαση στις χειρουργικές αίθουσες», ενώ κάθε δωμάτιο τοκετού πρέπει να είναι «τουλάχιστον 16 τετραγωνικά μέτρα».

Οι πρόσθετες κανονιστικές αλλαγές περιλαμβάνουν υποχρεωτική ηλεκτρονική τήρηση αρχείων και αναφορά για όλες τις ιατρικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας της χώρας ακολουθεί τις τάσεις στα στατιστικά στοιχεία γεννήσεων της Τουρκίας. Σύμφωνα με αναφορές, οι καισαρικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί κατά 30% την τελευταία δεκαετία, με 61 στις 100 γεννήσεις να γίνονται πλέον μέσω καισαρικής τομής.

Θέμα συζήτησης

Οι αναθεωρημένοι κυβερνητικοί κανονισμοί έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης δημόσιας συζήτησης σχετικά με τις αναπαραγωγικές επιλογές των γυναικών στην Τουρκία.

Στις 13 Απριλίου, η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Σίβα Σπορ παρουσίασε ένα πανό του Υπουργείου Υγείας που έγραφε: «Αυτό που είναι φυσιολογικό είναι ο φυσικός τοκετός — η καισαρική τομή δεν είναι φυσική, εκτός και αν είναι ιατρικά απαραίτητη» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, πυροδοτώντας επικρίσεις για τη συμμετοχή της κυβέρνησης στις αποφάσεις αναπαραγωγής των γυναικών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την εκστρατεία, χαρακτηρίζοντάς την ως «θέμα εθνικής επιβίωσης» που σχετίζεται με τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων της Τουρκίας.

Κατά τα πρόσφατα εγκαίνια του Νοσοκομείου Γυναικών και Παίδων Bagcilar στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει κατασκευάσει 391 νέα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ανεβάζοντας το σύνολο σε 1.547».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This