Στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη μπούκαρε ένας… ακτιβιστής για την κλιματική αλλαγή και έγραψε τη λέξη «ΗΠΑ» με πράσινη μπογιά στο κτίριο.
Και αμέσως μετά γονάτισε και έκλεισε τα μάτια του.
Λίγη ώρα μετά συγκεντρώθηκαν πολίτες, φωτογραφίζοντας τον διαδηλωτή, ενώ ένας αστυνομικός ασφαλείας τον πλησίασε και του πέρασε χειροπέδες. Εκείνος άνοιξε ένα πανό που έγραφε «Game Over» με το σύμβολο της ακτιβιστικής ομάδας Extinction Rebellion.
Ο διαδηλωτής συνελήφθη σύμφωνα με την New York Post. «Αυτή είναι η χώρα σας. Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτός είναι ο πλανήτης μας. Δεν μπορείτε να τον καταστρέφετε χωρίς αντίδραση. Εκείνοι καταστρέφουν τον πλανήτη για το κέρδος», φώναξε ο διαδηλωτής.
Τώρα γιατί για την καταστροφή του πλανήτη πήγε να διαμαρτυρηθεί στον Πύργο Τραμπ, όλοι το αντιλαμβανόμαστε…
NOW: Trump Tower placard DEFACED with Chalk Spray Paint by Climate Activists in NYC.
Climate activist with Extinction Rebellion walked into NYC Trump Tower, spray painting “USA” over the presidential placard inside. As he kneeled down in front, he was soon arrested by the secret… pic.twitter.com/Xz1flrpW5e
— Oliya Scootercaster 🛴 (@ScooterCasterNY) April 23, 2025