Στο πλαίσιο της προσπάθειας διαρκούς ενίσχυσης των δεσμών με τα Κατεχόμενα και προβολής της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο για τα εγκαίνια του νέου μεγάρου που θα στεγάσει την ηγεσία του ψευδοκράτους, το οποίο χρηματοδότησε η ίδια η Τουρκία.
«Αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρεθούμε στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου για να εγκαινιάσουμε τα έργα που ολοκληρώθηκαν και να μοιραστούμε τον ενθουσιασμό των νέων μας στο (φεστιβάλ) Teknofest. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, θα ανακοινώσουμε επίσης νέες επενδύσεις και νέα έργα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας», ανέφερε -σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com- ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ενίσχυση των τουρκο-ιταλικών σχέσεων
Σε μια άλλη προσπάθεια, επίσης, να αναβαθμίσει τις σχέσεις της Άγκυρας με ευρωπαϊκές δυνάμεις, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία, τονίζοντας τη σημασία της διακυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Θεού θέλοντος, αύριο θα μεταβούμε στην Ιταλία για την τέταρτη διακυβερνητική σύνοδο κορυφής Τουρκίας-Ιταλίας» κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Τουρκία: Η λαϊκή οργή απειλεί την εξουσία του σουλτάνου
- «Γαβγίζουν» πάλι οι Τούρκοι για τα συνθήματα της ΣΜΥΝ – Περίμεναν μήπως υποκλίσεις α λα Γεραπετρίτη;
Ο ΠΘ δεν θα παει στα εγκαίνια? Έστω ο προδοπετριτης…