Η αμυντική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Ερντογάν στην Ρώμη

Συμφωνία ανάμεσα στην ΤΙΜ Sparkle και την Turkcell

Must Read

Ιταλία και Τουρκία θα συνεχίσουν να ενισχύουν την διμερή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με νέα έργα. Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή του με την Τζόρτζια Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στην Ρώμη.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ιταλία θα στηρίζει την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχει κάνει από την αρχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την συνεργασία μας στην αμυντική βιομηχανία με την Ιταλία, η οποία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, με νέες συνεργασίες και έργα.

Η Τουρκία και η Ιταλία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Βλέπουμε ότι οι μεταξύ μας σχέσεις γίνονται καλύτερες μέρα με τη μέρα. Υπάρχει μια πολύτιμη αρμονία μεταξύ μας σε σημαντικά θέματα, όπως η ασφάλεια της Μεσογείου, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η σταθερότητα της Ευρώπης και η διατήρηση του διατλαντικού δεσμού. Οι εμπορικοί μας δεσμοί με την Ιταλία ενισχύονται. Νομίζω ότι εκτός από τις στενές ιστορικές μας σχέσεις με την Ιταλία, η τολμηρή και αποφασιστική προσέγγιση της κυρίας Μελόνι σε πολλά θέματα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε αυτό».

Και συνέχισε: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ειρήνη. Οι προσπάθειές μας για την ειρήνη στην περιοχή μας, ιδίως στη Μαύρη Θάλασσα, συνεχίζονται. Συζητήσαμε επίσης τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Εκφράσαμε την υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Μελόνι: Ενισχύουμε την ενεργειακή συνεργασία

«Νομίζω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια με τον πρόεδρο Ερντογάν για την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας» είπε από την πλευρά της η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Έχουμε υπερβεί τον διατραπεζικό στόχο των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που τέθηκε στην τελευταία διακυβερνητική σύνοδο κορυφής πέντε χρόνια νωρίτερα. Τώρα έχουμε θέσει έναν νέο στόχο, δηλαδή ότι μεσοπρόθεσμα οι διατραπεζικές συναλλαγές θα πρέπει να φθάσουν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Απαιτείται πολλή δουλειά, αλλά μπορούμε και οι δύο να βασιστούμε στον δυναμισμό των εταιρειών μας»

Τέλος, η Μελόνι γνωστοποίησε συμφωνία ανάμεσα «στην ΤΙΜ Sparkle και την Turkcell για τη σύνδεση της Τουρκίας με την Ιταλία και το “ευρωπαϊκό οικοσύστημα τηλεπικοινωνιών”. Θα κατασκευάσουμε μια υπερσύγχρονη ψηφιακή υποδομή μήκους περίπου 4.000 χιλιομέτρων, που θα διασχίζει την Μεσόγειο και θα βελτιώσει την συνδεσιμότητα μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This