Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχάρησαν σήμερα τον πρωθυπουργό του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ για τη νίκη των Φιλελευθέρων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στον πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ και το κόμμα του για τη νίκη τους στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές στον Καναδά», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Τάμι Μπρους, σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση.
«Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά παραμένουν από τις πιο ολοκληρωμένες στον κόσμο», δήλωσε η εκπρόσωπος.
«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κάρνεϊ, σε βασικά θέματα όπως το δίκαιο εμπόριο, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η διακοπή της ροής φαιντανύλης και άλλων επικίνδυνων ναρκωτικών και η καταπολέμηση της επιρροής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην ήπειρό μας», πρόσθεσε.
Ο Φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στον Καναδά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την αμερικανική «προδοσία».
Δείτε ακόμη:
- Τραμπ: «Tην δεύτερη φορά κυβερνώ τις ΗΠΑ και τον κόσμο – Το διασκεδάζω»
- «Θα ήθελα να γίνω Πάπας» – Τους… κούφανε όλους ο Τραμπ!
- Φεστιβάλ «φρίκης» στο Βανκούβερ: Τουλάχιστον 9 νεκροί και πολλοί τραυματίες