Απαισιόδοξοι οι CEOs παγκοσμίως για την πορεία της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Must Read

Απαισιόδοξη είναι η πλειοψηφία των CEOs ελληνικών επιχειρήσεων για την πορεία της οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 9 στους 10, συμφωνούν ότι η πανδημία θα έχει υψηλού επιπέδου αρνητική επίδραση στην οικονομία. Μόνο το 6% των CEOs δηλώνει ότι η επίπτωση θα είναι μεν αρνητική, αλλά με πολύ μικρή έως μέτρια ένταση, ποσοστό ωστόσο που διπλασιάζεται σε 12% για τους CEOs των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας παρουσίασε πτώση στις 187 μονάδες, έναντι 267 το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό των CEOs, που δηλώνουν ότι βελτιώθηκε η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας μειώθηκε σε 38%, έναντι 77% το προηγούμενο τρίμηνο. Αντίθετα αυξήθηκε από 2% το προηγούμενο τρίμηνο σε 42% το ποσοστό των CEOs, που δηλώνει ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί συγκρινόμενη με ένα έτος πριν.

Επιπλέον, το ποσοστό των CEOs, που εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη στο επόμενο έτος, μειώθηκε σε 19% έναντι 94% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το 61% των CEOs δηλώνουν ότι θα είναι χειρότερη.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αβεβαιότητας, ποσοστό 12% των CEOs δεν μπορεί να πραγματοποιήσει προβλέψεις για το επόμενο έτος.

Το ίδιο απαισιόδοξοι είναι και οι CEOs εταιρειών του εξωτερικού καθώς το 73% εκτιμά ότι η πανδημία του COVID-19 θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Οι επιπτώσεις αυτές θα έχουν, κυρίως, τη μορφή διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και της μειωμένης κατανάλωσης.

Επιπλέον, περισσότερα από τα μισά στελέχη (52%) αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες, καθώς διαπιστώνουν την ευπάθεια της εφοδιαστικής τους αλυσίδας. Τα στελέχη αντιδρούν στην κρίση, προβαίνοντας σε αναθεωρήσεις των μοντέλων λειτουργίας των οργανισμών τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This