Κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ: Έρχονται εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, αλλά όχι πριν τον Ιανουάριο (video)

Must Read

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι αισιοδοξεί πως, μέχρι τον Ιανουάριο, θα είναι διαθέσιμες εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για το νέο κορωνοϊό, καθώς περισσότερα από 90 εμβόλια βρίσκονται υπό διερεύνηση, ανά την υφήλιο.

Ο διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH) των ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ότι, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου για τον κορωνοϊό, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε διεθνώς στην παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων, μέχρι τον Ιανουάριο.

Επίσης, τόνισε ότι σκοπός είναι να κινηθούμε γρήγορα, αλλά, παράλληλα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η επιτάχυνση της διαδικασίας θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της παραγωγής των εμβολίων που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αποτελεσματικά, προτού ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, με τη λογική ότι αυτός ο σχεδιασμός θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία για το εμβόλιο.

αντονι φαουτσι
Δρ. Άντονι Φάουτσι

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ιανουάριος αποτελεί την πιθανότερη ημερομηνία του πιο αισιόδοξου σεναρίου, συγκριτικά με το διάστημα των 12-18 μηνών που απαιτείται, συνήθως, για την ανάπτυξη ενός εμβολίου, τονίζοντας πως η παραπάνω ημερομηνία δεν αποτελεί υπεραισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς θα καταβληθεί κάθε ανθρώπινα δυνατή προσπάθεια να είναι διαθέσιμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι τότε.

  • Δείτε σχετικές δηλώσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This