Το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφει η χώρα μας με μέσον όρο 74 νεκρούς ημερησίως, την έχει οδηγήσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε θνησιμότητα επί των κρουσμάτων. Παρά το ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα πιο σκληρά μέτρα παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με την Βενεζουέλα και τον Λίβανο.
Όπως είναι επόμενο, η εφιαλτική κατάσταση έχει σημάνει επικοινωνιακό συναγερμό στο μέγαρο Μαξίμου, αφού ο έλεγχος φαίνεται ότι κάνετε εάν αναλογιστούμε και το νέο ρεκόρ σε διασωληνωμένους συμπολίτες μας.
Οι καταστάσεις του παρελθόντος που έκαναν εύκολη την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας αφού η Ελλάδα κατέγραφε ικανοποιητικές επιδόσεις σε σύγκριση με άλλες χώρες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί τους εκατοντάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, παράλληλα με την σκληρότητα των μέτρων που όμως έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Το Μαξίμου λοιπόν που έχει να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις που προκαλούν κοινωνική δυσαρέσκεια, προσανατολίζεται στο να κρατήσει χαμηλά την εξέλιξη της πανδημίας και να προβάλλει επικοινωνιακά το άνοιγμα της αγοράς και την χαλάρωση των μέτρων. Να δίνει δηλαδή θετικά μηνύματα στην κοινωνία για να αποφύγει απρόβλεπτες εκρήξεις.
Ενδεικτικό το ότι η σημερινή μαύρη ημέρα για την Ελλάδα αναφορικά με νεκρούς και διασωληνωμένους, έπαιξε στον ΣΚΑΪ έβδομο θέμα. Όταν επι μήνες, ήταν πρώτο θέμα καθημερινά.
Έγιναν μάλιστα συστάσεις σε διευθυντές ειδήσεων, να μην συνδεθεί το θέμα της δολοφονίας του διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ στον Ερυθρό σταυρό, με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.