Η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη είναι μια θλιβερή εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό. Κυρίως για τον ίδιο τον ναύαρχο ο οποίος έγραψε ιστορία στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στις ένοπλες δυνάμεις γενικότερα.
Ο πρώτος λόγος είναι προφανής. Δεν μπορεί να αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου ο οποίος σε ταύτιζε με έναν καταδικασμένο για εσχάτη προδοσία στρατιωτικό. Διότι αυτό ακριβώς έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 στην ολομέλεια της Βουλής. Ταύτισε τον τότε υπουργό εθνικής άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον καταδικασμένο για εσχάτη προδοσία στρατηγό Γρηγόρη Σπαντιδάκη!
Με έναν άνθρωπο που σε προσέβαλε τόσο χυδαία και βάναυσα, όχι μόνο δεν συγχρωτίζεσαι πολιτικά, αλλά ούτε καν συζητάς.
Η δεύτερη διάσταση όμως είναι ακόμα χειρότερη. Διότι σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης πριν αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, – την οποία γνώριζε εδώ και ημέρες – είχε συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΣυΡιζΑ Αλέξη Τσίπρα δύο φορές.
Ο λόγος της συνομιλίας τους ήταν για να αποσπάσει την συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η τελευταία συνομιλία σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου, έγινε εχθές το βράδυ. Όπου και ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει καμιά συναίνεση σε μία τέτοια επιλογή, ούτε καν να την ανεχτεί.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τότε, διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σήμερα όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ανακοίνωσε κανονικά!
Αυτό το θλιβερό παρασκήνιο είναι και ο λόγος της οργισμένης ανακοίνωσης του ΣυΡιζΑ που κάνει λόγο για «αποστασία και εξαγορά στελεχών».
Ο Αποστολάκης αρνείται το υπουργείο!
Η μεγάλη ανατροπή ήρθε με την επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή:
«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως το παρασκήνιο που σας αποκάλυψα λίγο νωρίτερα…