Η ιστορία θυμίζει έντονα την βράβευση του καταστροφέα της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, ως «μεγάλου στοχαστή» από τους Γερμανούς!
Πραγματικά, χρειαζόταν τεράστιος «στοχασμός» για να ανακαλυφθεί ένα σχέδιο που θα γλύτωνε τις γερμανικές τράπεζες, θα εξασφάλιζε δισεκατομμύρια κερδών στην Γερμανία, καταστρέφοντας παράλληλα ολοσχερώς την Ελλάδα. Διότι οι εγκέφαλοι που «συνέλαβαν» το μνημόνιο το οποίο εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας, αφού επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, θα μπορούσαν να απαντηθούν μόνο σε σενάριο θρίλερ, ολοκληρωτικής καταστροφής.
Εμείς μπορεί να γελούσαμε βλέποντας τον Γιωργάκη να βραβεύεται ως μέγας στοχαστής, κάποιοι άλλοι όμως ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.
Παρόμοια λοιπόν είναι η υπόθεση της βράβευσης του υπουργού πολιτικής προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται ως «υπουργός πρόληψης καταστροφών», από την Βαυαρία. Διότι ο κύριος Στυλιανίδης μπορεί να έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ελλάδα με την ανυπαρξία του, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα για να ανάσχεση της συνέπειας των καταστροφών π.χ. στην Εύβοια, φαίνεται όμως ότι προσέφερε τα μέγιστα για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της …Βαυαρίας! Γι’ αυτό, σε αντίθεση με την Ελλάδα, πήρε μετάλλιο και όχι το «βραβείο της ανοιχτής παλάμης» που απλόχερα το απονέμουν οι Έλληνες πολίτες.
Ο Υπουργός Εσωτερικών και Πρόληψης Καταστροφών της Βαυαρίας, Joachim Herrmann, απένειμε στον Έλληνα Υπουργό Πρόληψης Καταστροφών, Χρήστο Στυλιανίδη, το Κρατικό Μετάλλιο της Βαυαρίας «Αστέρι της Ασφάλειας» κατά τη διάρκεια του διερευνητικού του ταξιδιού στην Αθήνα χθες το απόγευμα. Ο Στυλιανίδης ήταν Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων από το 2014 έως το 2019. «Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες ως Επίτροπος της ΕΕ, ειδικά στη μεταρρύθμιση για την ενίσχυση της διαδικασίας πολιτικής προστασίας της ΕΕ, γνωστή και ως «rescEU»», τόνισε ο Χέρμαν.
«Οι πολίτες μας στη Βαυαρία επωφελούνται επίσης από την αυξημένη συνεργασία μεταξύ των κρατών της ΕΕ στον τομέα της πολιτικής προστασίας». Ως παράδειγμα, ο Herrmann ονόμασε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας της ΕΕ για μια εις βάθος ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών προκειμένου να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα μαζί για υπάρχουσες και μελλοντικές καταστροφές. «Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει προσφέρει εξαιρετική υπηρεσία στην εσωτερική ασφάλεια στη Βαυαρία», ανέφερε με νόημα ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών.
Μην φανταστείτε ότι το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι κάτι ιδιαίτερο. Από το 2013 που καθιερώθηκε, αποδίδεται σε περίπου 15 άτομα ετησίως. Δεν αποτελεί ούτε διαταγή, ούτε παράσημο κατά την έννοια του άρθρου 118 παράγραφος 5 του βαυαρικού Συντάγματος. Γι’ αυτό και ουδείς ασχολήθηκε, πλην φυσικά του ίδιου του Στυλιανίδη ο οποίος έκανε διθυραμβική ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.