Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, επέλεξε το «σκληρό ροκ» στον δρόμο για τις εκλογές. Αυτό θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. με ρηξικέλευθες προσεγγίσεις της κοινωνίας, οι οποίες πραγματικά θα προκαλέσουν αίσθηση στο εκλογικό σώμα.
Το Μέγαρο Μαξίμου είχε δύο επιλογές, δύο «οδικούς χάρτες» στον δρόμο για τις εκλογές: Την ήπια προσέγγιση, που θα έκανε ευκολότερες τις διεργασίες για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές και την κατά μέτωπο επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορέσει να διασπάσει την εκλογική βάση ΣυΡιζΑ – ΠΑΣΟΚ, ώστε να διαπραγματευθεί την επόμενη μέρα από θέση ισχύος.
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον δρόμο της ρήξης. Μία επικοινωνιακή στρατηγική που θα τον βοηθήσει να διεμβολίσει τους ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την συντηρητική παράταξη. Με απλά μαθηματικά, κάθε ψήφος που θα φεύγει από τον ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ και θα έρχεται στη Ν.Δ., είναι διπλή ψήφος. Για να επιτευχθεί αυτό, η Ν.Δ. θα πρέπει να παρουσιάσει ένα προοδευτικό πρόσωπο, φιλικό στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.
Το κύριο βάρος λοιπόν αυτής της νέας επικοινωνιακής στρατηγικής της Ν.Δ., θα το σηκώσουν τα επικοινωνιακά «υπερόπλα» του Κυριάκου. Ο Αλέξης Πατέλης και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Δύο πρόσωπα που μπορούν να αποδομήσουν την στερεοτυπική αντιμετώπιση της κεντροαριστεράς έναντι της Ν.Δ. διότι ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για «συντηρητισμό και οπισθοδρόμηση».
Βασικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν και οι υπουργοί του Κυριάκου, ο Θάνος Πλεύρης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Πολιτικοί με συντηρητικό ακροατήριο, που όμως έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το χειρίζονται και να το κατευθύνουν όπως θέλουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης του οποίου η επανεκλογή θεωρείται βέβαιη, καθώς δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει διαρροές από τους ψηφοφόρους του, ακόμα και μετά την απόφαση της κυβέρνησης να λύσει το δημογραφικό με μετανάστες. Ο υπουργός υγείας ο οποίος κάποτε υποσχόταν ακόμα και «αίμα στα σύνορα» για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, μπόρεσε να επιβιώσει πολιτικά ακόμα και αν το αίμα που χύθηκε επί των ημερών του, ήταν αυτό των Ελλήνων λόγω της πανδημίας, με τους μετανάστες να έρχονται «αναίμακτα» για να αναπληρώσουν την μείωση του γηγενούς πληθυσμού.
Οι πρώτες αντιδράσεις του εκλογικού σώματος δείχνουν ότι η στροφή αυτή της ΝΔ γίνεται αποδεκτή από τους ψηφοφόρους της, ενώ προκαλεί το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αναμένουμε να δούμε εάν αυτές οι αντιδράσεις διατηρηθούν και στις κάλπες.