Μπορεί πριν λίγες μέρες η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ να αφαίρεσε από τον Πούτιντον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του ΕΚΠΑ, να θυμηθούμε όμως πότε και πως του απονεμήθηκε ο τίτλος αυτός
Ο Πούτιν έγινε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών –είχαν προηγουμένως αρνηθεί τα Τμήματα Νομικής και Πολιτικής Επιστήμης- του ΕΚΠΑ στις 6.12.2021, με Πρύτανη τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών όλη την παρέα Σημίτη, π.χ. Παπαδήμος. Επιπλέον ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος του απένειμες το Μετάλλιο Αξίας και το Χρυσό Κλειδί της Πόλης των Αθηνών.
Ναι, καλά ακούσατε. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που εσχάτως δηλώνει πως ο Πούτιν είναι «σκληρός δικτάτορας» και θα έχει κακό τέλος, του απένειμε την μέγιστη τιμή του Δήμου καμαρώνοντας δίπλα του…
Έχει αξία να θυμηθούμε τι δήλωνε τότε: Ο κ. Αβραμόπουλος λοιπόν στην προσφώνησή του δήλωνε πως η επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Ελλάδα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία των λαών των δύο χωρών, αλλά και στην παγκόσμια δημοκρατία.
Ο σκληρός δικτάτορας κατά τον κύριο Αβραμόπουλο, θα ήταν ευεργετικός για την παγκόσμια δημοκρατία, πάλι κατά τον κύριο Αβραμόπουλο.
Η συνέχεια έχει ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον…
Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό μέλλον της Ρωσίας, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε πως η Ρωσία αποτελεί για την παγκόσμια κοινότητα παράγοντα ισορροπίας και σταθερότητας. «Είμαστε βέβαιοι πως η στιγμή θα έρθει, όπου οι όποιες ιστορικές συγκυρίες θα ξεπεραστούν και η Ε.Ε. θα ενισχυθεί και θα ολοκληρωθεί με την ένταξη της Ρωσίας σε αυτήν»! Αυτά έλεγε τότε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληγε τονίζοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα για τη Ρωσία στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ»!
Κλαυσίγελως!
Η τότε Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, η παρέα του Σημίτη δηλαδή που σήμερα πρωτοστατεί στις πολεμοχαρείς δηλώσεις κατά της Ρωσίας και προσωπικά του Πούτιν, είχε εισηγηθεί, μετά πρόταση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, τα εξής:
«Ο πρόεδρος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην οικονομική επιστήμη. Η ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορος είναι πολυσήμαντης και πολυεπίπεδης σημασίας τόσο για το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο όσο και για τη χώρα μας. Σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας αλλά και οι επιπτώσεις της παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες, ικανοί πολιτικοί με αποδεδειγμένη γνώση της οικονομικής επιστήμης αποτελούν εγγύηση για ομαλή διέξοδο από τα υφιστάμενα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα διεθνώς. Ο πρόεδρος Πούτιν, ηγέτης μιας υπερδύναμης, έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι χειρίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό τον συνδυασμό της πολιτικής εξουσίας με τις απαιτήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας επ’ ωφελεία των συμφερόντων των λαών της Γης».