Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει μία ευκαιρία που σπάνια δίδεται σε ανθρώπους, ακόμα και στα υψηλότερα αξιώματα: Να επιλέξει τον τρόπο που θα γραφτεί το όνομά του στην ιστορία.
Το θέμα που έχει ανακύψει μετά την αποκάλυψη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά την επισκεψη της ΑΔΑΕ στην Cosmote έχει μετατρέψει τον ρόλο του έμπειρου εισαγγελικού λειτουργού στην ενσάρκωση του πλέον εμβληματικού προσώπου στην Ελληνική Μυθολογία, που κατά πολλούς αποτελεί την κωδικοποίηση των Αιώνιων Αξιών του Ελληνισμού: Του Ηρακλέους, που πρόκειται να επιλέξει την Οδό.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λοιπόν πρόκειται να μελετήσει το νέο νόμο της κυβέρνησης αναφορικά με την λειτουργία της ΕΥΠ και τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη νομιμότητα των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή στους παρόχους.
Οπωσδήποτε ένας δικαστικός λειτουργός της εμβέλειας του Ισίδωρου Ντογιάκου, δεν μπορεί απλώς να παραθέσει το νόμο. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής.
Αντίθετα, ο κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, όχι απλά δικαιούται, αλλά υποχρεούται να ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο νόμο κατά το Σύνταγμα! Το Σύνταγμα της Ελλάδος, που προβλέπει το εξής θεμελιώδες στο Άρθρo 87.2: Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τoυς υπόκεινται ΜΟΝΟ στo Σύνταγμα και στoυς νόμoυς και σε καμία περίπτωση δεν υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με διατάξεις πoυ έχoυν τεθεί κατά κατάλυση τoυ Συντάγματoς.
Είναι βέβαιον λοιπόν ότι ο κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος δεν θα προβεί σε μία απλή παράθεση του νόμου, αλλά θα τελέσει στο ακέραιο το συνταγματικό το καθήκον, γνωμοδοτώντας εάν ο συγκεκριμένος νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα αναφορικά με την λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και συγκεκριμένα της ΑΔΑΕ.
Στα χέρια λοιπόν του Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκεται η προάσπιση του Συντάγματος, δηλαδή η προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας και κατεπέκταση της Ελλάδος.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία.