Ο κύβος ερρίφθη: Ο Κώστας Τασούλας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Must Read

Αυτό το αριστοτεχνικό σε σύλληψη και εκτέλεση σχέδιο, μόνο ένας ιδιοφυής πολιτικός όπως ο Κυριάκος θα μπορούσε να συλλάβει και να εκτελέσει.

Είναι αληθές ότι ακόμα και 5% να πάρει στις ευρωεκλογές, αυτό πρακτικά δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα στην κοινοβουλευτική παντοδυναμία του ηγέτη μας. 

Το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας όμως, ακόμα και αν δεν μπορεί να κλονίσει την κυβέρνηση σύμφωνα με τις πρόσφατες συνταγματικές αλλαγές, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κοινοβουλευτικό πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα. Αυτό είναι και το μόνο νέφος στην ανέφελη τριετία που απομένει στον εθνοσωτήρα μας.

Το μεγάλο πρόβλημα του Κυριάκου μας, ακούει στο όνομα «Κατερίνα Σακελλαροπούλου». Όπως σας έχω αποκαλύψει έγκυρα και έγκαιρα, δεκάδες βουλευτές έχουν ήδη διαμηνύσει στον πρωθυπουργό μας ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουν για δεύτερη θητεία, προκαλώντας του μεγάλη στεναχώρια.

Ακόμα και όταν πρόσφατα ο Κυριάκος μετά την επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε πως θα προτείνει την νυν πρόεδρο και για δεύτερη θητεία, οι αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας αντί να καμφθούν, οξύνθηκαν.

Ο εφιάλτης λοιπόν ήταν εδώ. Ο Κυριάκος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποστασίας κατά την ψήφιση της ανανέωσης της θητείας Σακελλαροπούλου στο προεδρικό. Μία ζοφερή προοπτική, που αυτομάτως θα δημιουργούσε και θέμα δεδηλωμένης.

Ο ηγέτης μας λοιπόν που ως γνωστόν παρακολουθεί στενά όλους τους βουλευτές, διαπίστωσε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα περνούσαν ούτε εκβιαστικά διλήμματα με την επίκληση της κομματικής πειθαρχίας, καθώς οι απώλειες θα ήταν δεκάδες και θα οδηγούσε αυτομάτως σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Έτσι, έπειτα από μεγάλη περίσκεψη, αποφάσισε να προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα συσπειρώσει εύκολα το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας! Η απόφαση ελήφθη σε κλειστή σύσκεψη, πριν από λίγη ώρα.

Όσον αφορά την Κ. Σακελλαροπούλου, ο δαιμόνιος κυβερνήτης μας αποφάσισε να την κρατήσει σε καταστολή, διαβεβαιώνοντας την μέσω proxies, ότι η θέση της είναι ακλόνητη. Δεν είναι εποχές να χαλάσει την σχέση του με την εκλεκτή του, ειδικά από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί τέτοια προεδρικά διατάγματα και πρόκειται να υπογραφούν και άλλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

Το μόνο εμπόδιο στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι εάν αρνηθεί ο ίδιος ο Κώστας Τασούλας, γεγονός πάντως που δεν θεωρώ πιθανό.

Οψόμεθα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν κατάλαβα ποτέ τι έχουν και τρώγονται για την ΠτΔ
    Επίσης γιατί πρέπει η θέση αυτή να καλύπτεται από άτομο της κομματικής μας προτίμησης αφού ουδόλως συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα αλλά περιορίζεται σε συγκεκριμένα τυπικά καθήκοντα

  2. άλλος για το διακοσάρι…(200χιλιάρικα το χρόνο)!!!
    ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς!
    Ζήσε κι εσύ μαλ….κα , με 750 το μήνα…

  3. Ο αμετανόητος Μητσοτάκης θα την ξαναπροτείνει. Για κάποιο μυστήριο λόγο προτιμά να φθείρεται από το να διορθώσει το τραγικό λάθος. Δυστυχώς όμως η φθορά δεν είναι μόνο για ΝΔ και Μητσοτάκη. Η φθορά είναι πάνω από όλα για την Ελλάδα που έχει πληγωθεί τόσο πολύ από τις συμπεριφορές της. Την Κυριακή ας στείλουν ένα μήνυμα όσοι και όσες θέλουν να αλλάξει κάτι. Οχι πάλι τα συστημικά κόμματα που μας έφεραν ως εδώ.

    • Ο Μητσοτάκης την είχε επιλέξει επειδή θα γινόταν αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η εκλογή της. Δεν την επιλέγει ούτε για την αξία, ούτε για την τιμή τού θεσμού. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα, ούτε ο θεσμός. Συμφωνώ ότι θα είναι λάθος να ψηφισθούν την Κυριακή ξανά συστημικά κόμματα.

  4. Είναι εύκολο να βρεθεί πολύ καλύτερος διάδοχος. Η απομάκρυνση της από το ύψιστο αξίωμα όταν λήξει η θητεία της είναι αναγκαία για να αναταχθεί το κύρος του θεσμού. Χρειάζεται ένας σοβαρός, συνετός πρόεδρος με αντίληψη της θέσης και του ρόλου του. Θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να προσπαθήσει πολύ για να επαναφέρει τον θεσμό στο ύψος του. Εχει γίνει ήδη πολύ μεγάλη ζημιά. Η συμπεριφορά της ήταν woke, προκλητική και διχαστική. Ακριβώς ό,τι δεν πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος. Πραγματικά μία τραγική θητεία με τεράστιες ευθύνες που ιστορικά και πολιτικά βαρύνουν την επέλεξαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This