Διαταγή Κυριάκου σε Δένδια για τον Χαφτάρ

Must Read

Οι τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη, εκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν θορυβήσει και τον παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας ηγέτη μας. Φυσικά ο κυβερνήτης μας δεν ασχολείται με μικροπράγματα, όπως πραξικοπήματα, εμφύλιες συγκρούσεις, αποβάσεις, ακρωτηριασμούς εθνικής κυριαρχίας κλπ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δυο τηλεφωνήματα την ώρα που μάλιστα βρισκόταν σε διακοπές, ήταν η αιτία για την ανησυχία του και την άμεση παρέμβαση του.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πολέμαρχος της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, άρχισε να καταλαμβάνει εδάφη νοτιοδυτικά της χώρας, σε μια σαφή προσπάθεια περικύκλωσης της Τριπόλεως όπου εδρεύει η υποστηριζόμενη από την φίλη και σύμμαχο Τουρκία, κυβέρνηση Ντμπεϊμπά. Μπορεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση να είναι παράνομη, πραξικοπηματική και να υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία και ισλαμιστές μισθοφόρους που αποκεφαλίζουν όποιον τολμά να ζητήσει εκλογές, άπαξ όμως και την προωθεί ο στενός φίλος του Σουλτάνου μας Κυριάκου, Ρετζέπ, κάνουμε και εμείς ορισμένες υποχωρήσεις.

Ο Χαφτάρ είχε επιχειρήσει πάλι να ανατρέψει την κυβέρνηση της Τριπόλεως το 2019 – 2020, αλλά την κατάσταση έσωσαν οι Τούρκοι με τα γνωστά Μπαϊρακτάρ, όχι τα σουβλάκια αλλά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η ανησυχητική εξέλιξη όμως για τον Κυριάκο και τον Ταγίπ, είναι πως τώρα ο Λίβυος πολέμαρχος έχει στη διάθεση του σύγχρονα ρωσικά συστήματα αντιντρόουν, τα οποία αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία και έριξαν τα Μπαϊρακτάρ σαν τις μύγες.

Για κάποιον που δεν έχει την πολιτική σοφία του Κυριάκου και το βάθος του πνεύματος του, η επέλαση Χαφτάρ είναι μία ευεργετική εξέλιξη για την Ελλάδα. Η παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης άλλωστε, λειτουργεί ως παράρτημα της Τουρκίας, υπέγραψε το τουρκολιβυκό μνημόνιο το οποίο ακρωτηριάζει την ελληνική εθνική κυριαρχία και έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί ακόμα και την Γαύδο. Λεπτομέρειες.

Αυτό διότι η ίδια κυβέρνηση που απειλεί την Γαύδο, την Κάρπαθο και την Κάσο, έχει δώσει σε δύο ελληνικές επιχειρήσεις – κολοσσούς υποσχετική για έργα δισεκατομμυρίων, έπειτα από την ευεργετική διπλωματία του τεράστιου, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος δεν επιτρέπει σε ένα ψωρομνημόνιο να κλείσει τις πόρτες της οικονομικής συνεργασίας. 

Αυτό ακριβώς ήταν και ο λόγος που ο σοφός ηγέτης μας, διέταξε τον Δένδια να κάτσει στα αυγά του και να μην στείλει ούτε SMS στήριξης στον Χαφτάρ. Τι είναι άλλωστε δύο – τρία ελληνικά νησιά λιγότερα, εμπρός στην διαιώνιση της εθνοσωτήριας κυβέρνησης του Κυριάκου, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την στήριξη σοβαρών επιχειρηματικών κολοσσών, που μεταξύ άλλων μπορούν να παίρνουν δουλειές δισεκατομμυρίων και σε εχθρικό έδαφος;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This