Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα designer Μαίρη Κατράντζου, που έχει βρει τον έρωτα της ζωής της στην αγκαλιά του διακεκριμένου καθηγητή Νευρολογίας Μάριου Πολίτη, φημολογείται ότι είπε το «Yes I Do»! Ο γάμος του ερωτευμένου ζευγαριού, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, θα τελεστεί με το καλό το καλοκαίρι του 2021 στις Σπέτσες και η Μαίρη Καντράντζου θα σχεδιάσει την ωραιότερη δημιουργία της ζωής της!
Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα λόγω της διεθνούς καριέρας της συντρόφου του, ο low profile καθηγητής έχει κατορθώσει να είναι «αόρατος», αποφεύγοντας τη δημοσιότητα και τα κοσμικά φλας. Το ζευγάρι, που είναι μαζί σχεδόν 18 χρόνια, από την εποχή των μαθητικών του χρόνων, είναι συνομήλικοι και συνοδοιπόροι στη ζωή, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον τόσο στις επιτυχίες όσο και στις δύσκολες στιγμές.
Αν και μεγαλωμένη σε μία επιχειρηματική οικογένεια με πολλή αγάπη, η Μαίρη Κατράντζου είχε την τύχη, εκτός από την επαγγελματική της επιτυχία, να γνωρίσει τον γιατρό σύντροφό της, που είναι στην κυριολεξία το άλλο της μισό! H Μαίρη Κατράντζου και ο σύντροφός της, μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο σπίτι των γονιών της Μαίρης στις Σπέτσες, επέστρεψαν στο Λονδίνο. Εκείνος στο ερευνητικό του έργο στο νοσοκομείο, όπου λόγω του Covid-19 και της έξαρσης στη γηραιά Αλβιώνα δίνει υπεράνθρωπο αγώνα, ενώ εκείνη, κλεισμένη στο ατελιέ της, βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό, αν και με άγχος για τι μέλλει γενέσθαι με τα σόου της, λόγω της πανδημίας. Τελευταία επιτυχία της διεθνούς φήμης Ελληνίδας ήταν που έντυσε την Μπιγιονσέ με εκπληκτική δημιουργία για το τραγούδι «Water» του νέου της άλμπουμ.
Το who is who του «αόρατου» καθηγητή
Ο καθηγητής Μάριος Πολίτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το διδακτορικό του στην Κλινική Νευροεπιστήμη από το Imperial College του Λονδίνου. Σήμερα διευθύνει την Ομάδα Απεικόνισης της Νευροεκφύλισης στο King’s College και η έρευνά του εστιάζει στη χρήση διάφορων απεικονιστικών τεχνικών για τη μελέτη της αιτιολογίας και της παθοφυσιολογίας των νευροεκφυλιστικών διαταραχών.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας και του βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές δημοσιεύσεις και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Jon Stolk της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας το 2017. Ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευρολογίας Μάριο Πολίτη του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του Βασιλικού Κολεγίου (King’s) του Λονδίνου, βρήκαν τις πρώτες βάσιμες ενδείξεις για τον κεντρικό ρόλο που παίζει στον εγκέφαλο μια ουσία, ο νευροδιαβιβαστής σεροτονίνη, όσον αφορά τα πρώιμα -και αφανή- στάδια του Πάρκινσον.
Πηγή: Espresso