Μία από τις πιο αξιόλογες ερμηνεύτριες της δημοτικής, λαϊκής και ελαφρολαϊκής μουσικής είναι η Ελένη Βιτάλη. Η γνωστή τραγουδίστρια με την χαρακτηριστική χροιά κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου (, και με το «Αϊ γαρούφαλό μου» ως καθοριστικό στοιχείο στην ταυτότητά της γίνεται αμέσως γνωστή.
Η Ελένη Βιτάλη βρέθηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα και τον Μιχάλη Γελασάκη και παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην επιτυχία που βίωσε αλλά και στην ζήλεια που ένιωσε από τους δικούς της ανθρώπους εξαιτίας αυτής.
«Στην αρχή, ανεβαίνοντας αυτή τη… σκαλίτσα πικράθηκα πολύ από τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν με αμφισβητούσαν, αλλά ένιωσα μια ζήλεια, και από πολύ δικούς μου, πιο δικούς μου δεν γίνεται. Πικράθηκα πολύ από τους δικούς μου ανθρώπους. Με αγάπησε πολύ ο κόσμος, αλλά οι δικοί μου άνθρωποι δεν με αγάπησαν πολύ.
Ένιωθαν ότι τους έκλεβα τη δόξα. Από τους ξένους αγαπήθηκα, από τους δικούς μου όχι. Αγαπήθηκα από τους δικούς μου όταν ήμουν παιδί και αυτό με κράτησε. Μετά όμως δεν γνώρισα αγάπη, γνώρισα ζήλια. Στεναχωριόμουν κι έπεφτα ψυχολογικά. Έχω περάσει πάρα πολλές στεναχώριες»
https://www.youtube.com/watch?v=hlB4anmuXEM&feature=emb_logo