Ο Μιχάλης Ρέππας εμφανιζόταν συχνά ως ηθοποιός, κυρίως σε δικά τους έργα, ωστόσο ο ίδιος γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τον Θανάση Παπαθανασίου, με τον οποίο αποτελούν ένα επιτυχημένο σύγχρονο συγγραφικό δίδυμο που έχει ασχοληθεί με την συγγραφή (αλλά και με την σκηνοθεσία) θεατρικών έργων, αλλά και τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών, και μουσικοθεατρικών παραστάσεων.
Τον Μιχάλη Ρέππα αυτήν την περίοδο τον απολαμβάνουμε σε ρόλο κριτή στο φαντασμαγορικό show, «Your Face Sounds Familiar». Ο καταξιωμένος ηθοποιός-σεναριογράφος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά για το κατά πόσο επηρεάστηκε εκείνος από την εποχή της κρίσης.
«Εμείς οι άνθρωποι του θεάτρου και της τηλεόρασης, της μυθοπλασίας δεν βγάζουμε και τόσα πολλά λεφτά. Μια χαρά πληρωνόμουν, μια χαρά λεφτά είχα, όλοι μας μια χαρά περνούσαμε, το 2010 όμως συνέβη κάτι σοβαρό στη πατρίδα μας και βρεθήκαμε έτσι. Και πάνω σε μια στιγμή φρικαρίσματος βγήκα και είπα κάτι και βλακεία μου, γιατί πολλοί φίλοι με μάλωσαν, μου είπαν “Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια πράγματα…”. Άνθρωποι είμαστε κάνουμε και βλακείες. Όπως όλοι οι Έλληνες επηρεάστηκαν από την κρίση, έτσι και εγώ…», είπε χαρακτηριστικά στους παρουσιαστές της εποχής.
Δείτε επίσης: Μιχάλης Ρέππας: «Ζω από την ελεημοσύνη των φίλων μου»! (video)
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους που έχουν υποστεί βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του θεάτρου, λέγοντας πως τον ενοχλεί που το θέατρο έχει στιγματιστεί.
«Έχω ακούσει κουτσομπολιά για πάρα πολύ κόσμο. Έχω ακούσει και για τον ίδιο μου τον εαυτό… Έλεγαν τόσο φρικιαστικά ψέματα που γελούσα. Είχα ακούσει για μένα και τον Θανάση (Παπαθανασίου) ότι έχουμε σπίτια στην Κηφισιά με πισίνα. Θέλω να πω λέγονται τόσες πολλές βλακείες, αλλά δεν τα λαμβάνεις όλα υπόψη. Ότι κάποιος την πέφτει στα κορίτσια, ναι το είχαμε ακούσει όλοι φαντάζομαι. Αν κάτι με ενοχλεί αυτόν τον καιρό είναι ότι έχουν βγει κάποιοι άνθρωποι στις τηλεοράσεις και παρουσιάζουν μια εικόνα περίεργη. Δεν είναι έτσι το επάγγελμά μας. Μιλάμε για περιστατικά που έχουν βάθος 30 χρόνων. Γιατί ξαφνικά το θέατρο να στιγματίζεται; Δεν είναι η ρουτίνα μας αυτό, η καθημερινότητά μας. Ο κανόνας της δουλειάς μας είναι ένας, μοναδικός και πάρα πολύ σκληρός, τα φέρνεις; Θα είσαι στη δουλειά; Αν δεν τα φέρνεις δεν θα είσαι. Όλα τα άλλα είναι μύθοι,» τόνισε.