Μετά την άρση των μέτρων και την απόφαση να ανοίξουν τα θέατρα παρατηρείται πληθώρα από θεατρικές παραστάσεις. Μία από τις παραστάσεις που θα καθηλώσει τους θεατρόφιλους είναι το ερωτικό δράμα του Σαίξπηρ όφελος το οποίο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί Αιμίλιος Χειλάκης μαζί με τον Γιάννη Μπέζο.
Για την εν λόγω θεατρική παράσταση κλήθηκε να μιλήσει ο Γιάννης Μπέζος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον χώρο της τηλεόρασης όπως είναι σήμερα, εκτιμώντας πως «η ελληνική τηλεόραση παραμένει συντηρητική, όμως, προς τη θεματολογία της και την ανανέωση των προσώπων. Πρέπει να πάμε σε πιο τολμηρά θέματα, να ανοίξουμε λίγο τη βεντάλια. Δεν πρέπει να μένουμε στις εξαιρέσεις, στις Μέλισσες ή τον Σιωπηλό Δρόμο. Πρέπει να γίνει πιο γενικό αυτό. Δεν αφορά μόνο στις σειρές αυτό, αφορά και στις εκπομπές λόγου, τις πρωινές εκπομπές κλπ.. Το ότι η τηλεθέαση καθορίζει το πρόγραμμα το καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου. Η τηλεθέαση δε μετράει την εκτίμηση του κοινού, αλλά την προτίμησή του εκείνη την ώρα. Η εκτίμηση του κοινού δε μετριέται», σημείωσε ο Γιάννης Μπέζος σχολιάζοντας το χώρο της τηλεόρασης σήμερα, ενώ για τις θεατρικές παραστάσεις σημείωσε:
«Πάντα είχαμε πολλές παραστάσεις. Δε νομίζω ότι είναι μια σεζόν που έχει τις πιο πολλές, αλλά γενικά υπάρχει υπερπληθώρα. Έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις. Αλλά δεν ξέρω αν είναι εύκολο να επιλέξεις μέσα στον καταιγισμό των παραστάσεων. Επίσης πολλές είναι στο επίπεδο το ερασιτεχνικό, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες. Το μεγάλο μας πρόβλημα του χώρου μας είναι τα θέματα τα εργασιακά. Δεν υπάρχει χρήμα στην ελληνική αγορά για να συντηρήσει όλες αυτές τις παραστάσεις και θεατρικές παραγωγές».
Ένα θέμα που έχει κλονίσει κυρίως τον χώρο του θεάτρου, είναι οι καταγγελίες που αφορούν τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Ο γνωστός ηθοποιός σχολιάζοντας σε παλιότερη συνέντευξή του τα όσα ακούστηκαν για τους συναδέλφους του είχε ταχθεί υπέρ των θυμάτων.
Αναφορικά με το ελληνικό κίνημα #metoo δήλωσε: «Υπάρχει κάτι που έλεγαν οι αρχαίοι, το παν μέτρον άριστον. Δεν το ακολουθούμε. Είμαστε της υπερβολής. Αποθεώνουμε γρήγορα και κατακρεουργούμε αμέσως. Οι άνθρωποι έχουν και αδυναμίες και μεγαλειώδεις στιγμές. Δε θα δικαιολογήσουμε τις εγκληματικές συμπεριφορές, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας άνθρωπος έχει αδυναμίες. Ο αγώνας που γίνεται να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας, είναι αυτό που παράγει και τον πολιτισμό».
Στην ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει με κάποιον συνάδελφό του που κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο ίδιος απάντησε: «Το θέμα δεν είναι αν επικοινώνησα, δε θα απαντήσω γιατί αυτό είναι δικό μου θέμα. Υπάρχει κάτι γενικότερο που με απασχολεί. Ορισμένες υποθέσεις κρίνονται νομικά και κοινωνικά ορισμένες έχουν ήδη κριθεί. Εμένα με απασχολεί το θέμα της συμπεριφοράς. Στο χώρο το δικό μας έχει πεδίο δόξης λαμπρό η κακή και απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις μια εγκληματική πράξη. Θεωρώ αδιανόητο να είσαι σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, θιασάρχης και να φέρεσαι άσχημα. Είναι κάτι που διαχέει το χώρο μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάνουμε μία δουλειά. Ο σεβασμός και ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον νεότερο και τον αδύναμο σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Εγώ ρίχνω ευθύνη για αυτό και στους παραγωγούς. Έχουν ευθύνη οι παραγωγοί όπως έχουν και οι θεσμοί.»