Απαρηγόρητος ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης μόλις ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του Πάνου Νάτση.
Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά και αναφέρθηκε στη νέα του σειρά που φέρει τον τίτλο «Σέρρες» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο αδικοχαμένος ηθοποιός.
Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα συζήτησης οδηγήθηκε στην απώλεια του ταλαντούχου ηθοποιού με τον Γιώργο Καπουτζίδη να αποκαλύπτει τον τρόπο που διαχειρίστηκε αυτήν την θλιβερή είδηση.
«Την Παρασκευή το βράδυ ήμασταν όλοι στο σπίτι της Αλεξάνδρας Ταβουλάρη, γιατί γιορτάσαμε τα γενέθλιά της. Έφυγαν όλοι, έμεινα εγώ στο σπίτι της Αλεξάνδρας και το πρωί πήρα το πρωινό δελφίνι για την Αίγινα. Με το που φτάνω στην Αίγινα, με παίρνει τηλέφωνο η Αλεξάνδρα και μου λέει ότι έγινε αυτό με τον Πάνο Νάτση.
Στη συζήτηση πάνω λοιπόν σκέφτηκα ότι θα μείνω στην Αίγινα, δεν θέλω να γυρίσω στην Αθήνα. Θα επέστρεφα την επόμενη ημέρα. Θεώρησα ότι θα είναι καλύτερα στο νησί εκείνο το βράδυ, μακριά από το γεγονός. Τα παιδιά βρέθηκαν εκείνο το βράδυ όλοι μαζί κι έδωσαν θάρρος ο ένας στον άλλον. Εγώ που έμεινα μόνος μου ήταν το πιο δύσκολο βράδυ. Έπρεπε να το έχω περάσει με παρέα», αποκάλυψε.
Η σειρά η οποία προβάλλεται στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1 έχει να κάνει με έναν gay νεαρό και την αποδοχή από τους γονείς του. Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει εκμυστηρευτεί πως υπάρχουν πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία μέσα στην σειρά.
Για το δικό του coming out μίλησε ο πετυχημένος ηθοποιός στην εκπομπή «Πρωινό» αποκαλύπτοντας τον τρόπο που αντέδρασαν οι γονείς του όταν τους παραδέχτηκε πως είναι ομοφυλόφιλος.
«Όταν το είπα στους γονείς μου είναι πολλά πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο, το 1995 ήταν, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μαμά μου είχε πει τότε “θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός”. Τώρα πια η ίδια γυναίκα μου λέει “να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό να σε έφερε ο Θεός στον κόσμο”. Πολύ μεγάλη εξέλιξη», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά εκεί μέσα. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και πολλά βήματα μέσα μας σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας».
«Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν», είπε για τον ρατσισμό που ενδεχομένως να δέχτηκε λόγω της προτίμησης που έχει στο ίδιο φύλο
«Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά», κατέληξε λέγοντας.