H συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη, βρέθηκε καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό» και συγκλόνισε με τα όσα είπε αλλά και με τις φωτογραφίες που έδειξε στον αέρα.
Το μαρτύριό της ξεκίνησε όταν πήγε να αφαιρέσει από τα χείλη της το κολλαγόνο που είχε βάλει σε έναν γιατρό που έκανε ένα τεράστιο ιατρικό λάθος και την παραμόρφωσε εντελώς.
Από τότε μέχρι σήμερα έχει υποστεί πάρα πολύ μεγάλη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, με την περίπτωσή της να είναι μοναδική στα χρονικά και να αποτελεί πλέον case study, ενώ έχει επισκεφθεί 22 γιατρούς και έχει χειρουργηθεί ήδη 7 φορές όμως ακόμη δεν μπορεί να κουνήσει το άνω χείλος της με αποτέλεσμα να μπορεί να πιει ακόμα και νερό μόνο με καλαμάκι. Με τον γιατρό που της έκανε αυτό το λάθος βρίσκονται στα δικαστήρια.
«Είμαι με τον άνδρα μου σε μονοήμερη εκδρομή το 2020, στο Βέιλ στο Κολοράντο. Εκεί που περπατούσαμε στο δρόμο και μιλούσαμε ελληνικά μας πιάνει την κουβέντα κάποιος και μας συστήνεται ως Έλληνας πλαστικός χειρουργός. Με κοιτούσε έντονα και μέσα σε πέντε λεπτά χωρίς να του έχω δώσει κανένα δικαίωμα με ρωτάει “Τι έχεις κάνει στα χείλη σου;” Η αλήθεια είναι πως πριν 30 χρόνια είχα κάνει μια ένεση κολλαγόνου. Ενδιάμεσα δεν τα είχα πειράξει ποτέ. Ο γιατρός μιλούσε για επέμβαση ρουτίνας. Αυτό ήταν τέλη Νοεμβρίου του 2020.
Έτσι την επόμενη πλέον χρονιά και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021 τον επισκέπτομαι και στις 19 Ιουλίου έκανα την εγχείρηση. Κάναμε και παρέα. Το έκανε συνέχεια μου είπε. Όλους αυτούς τους μήνες ο ίδιος είχε κρατήσει επαφή μαζί μας. Μας έπαιρνε συχνά τηλέφωνο τον άντρα μου κι εμένα και αναπτύξαμε μια φίλια μαζί του όπως κάνουν οι Έλληνες της Αμερικής. Κατάφερε και κέρδισε την πλήρη εμπιστοσύνη μας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης μου έλεγε πως όλα πήγαιναν καταπληκτικά. Μου έκανε τοπική αναισθησία. Κάποια στιγμή μου έκανε πολύ εντύπωση, γιατί μου έβγαλε κομμάτι του μυός μου δεξιά και μου είπε ότι έβγαλε ένα σουβλάκι τυλιγμένο σε σιλικόνη. Αυτό το σουβλάκι ήταν ο μυς μου και κατέληξε στα σκουπίδια. Δεν έδωσα παραπάνω σημασία, γιατί ήθελα να δω το υλικό. Απλά μου έκαναν εντύπωση τα λόγια του. Αυτό που έβγαλε είναι ο λόγος που σήμερα δεν έχω μυ. Δεν έχω μυ, δεν έχω σφικτήρα μυ, δεν έχω το σφίξιμο. Έτρωγα εννέα μήνες με καλαμάκι.
Την Τρίτη 26 Ιουλίου έβλεπα πως συνεχίζει έτσι και με ενημέρωσε ο γιατρός δεν είχα καλή επούλωση. Εκείνη την Τρίτη αφού δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την επούλωσή μου, αποφάσισε να μου χορηγήσει μία ένεση με αιμοπετάλια. Το βράδυ νέκρωσα. Οδηγήθηκα σε περαιτέρω θρόμβωση και έμεινα με το νεκρό δέρμα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, με κίνδυνο να πεθάνω. Τη σοβαρότητα ποτέ δεν μου την είπε.
Όταν είδα ότι έχασα σχεδόν το πρόσωπό μου ήθελα να αυτοκτονήσω και σκεφτόμουν τις μεθόδους . Δεν ήθελα να πηδήξω από τον 10ο γιατί με ανατρίχιαζε ο διαμελισμός και επειδή τα μόνα χάπια που είχα από το γιατρό ήταν κάποια ηρεμιστικά σκεφτόμουν πόσα θα χρειαστώ για να πεθάνω και να μη μείνω φυτό.
Αυτές τις σκέψεις τις έκανα δυο φορές, πρώτα όταν δεν είχα χείλη και μετά όταν με εγκατέλειψε ο γιατρός απότομα. Αυτό που με κράτησε στη ζωή πλην της οικογένειάς μου είναι τα 35 χρόνια μελέτης βιβλίων αυτοβοήθειας που έβαλα σε εφαρμογή για να μπορέσω να επιζήσω.
Όταν πέρασαν οι δέκα μέρες και έβγαλα το νεκρό δέρμα, είδα αυτό που δε μπορείτε να βγάλετε στην τηλεόραση. Μετά με έραψε με μεμβράνη. Έκανα 7 χειρουργεία και πάνω από 40 βδομάδες ενέσεων. Θα συνεχίσω τις ενέσεις για άλλο ενάμιση χρόνο. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να χειρουργηθώ. Τα νεύρα θέλουν χρόνια για να συνδεθούν. Έχουμε δικαστική διαμάχη σε αμερικάνικα δικαστήρια. Για έναν χρόνο με εκλιπαρούσε να μην του κάνουμε μήνυση και του είπαμε δε θα σου κάνουμε.
Είμαι η μοναδική στον κόσμο με τέτοιου είδους ζημιά από χειρουργείο. Μου το είπανε. Έχω δει 22 γιατρούς. Από λάθος χειρουργείο να φτάσεις σε καθολική νέκρωση που δεν έχει μείνει τίποτα δεν έχουν δεύτερο. Το πολύ κακό είναι πως τα πάντα πάνω μου είναι πειραματικά. Δεν έχουν δεύτερο. Αυτός πλήρωνε ως τη μέρα που με παράτησε 14 Ιουλίου. Όταν με παράτησε είχε περάσει ένας χρόνος. Με παράτησε δυο ώρες πριν τις ενέσεις. Τώρα τα πληρώνουμε όλα εμείς» είπε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Πλουμιδάκη.