Ο Στέλιος Παρλιάρος έχει πάθος για την ζαχαροπλαστική και σε ηλικία 23 ετών ο Στέλιος Παρλιάρος άνοιξε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο. Μπορεί οι λάθος χειρισμοί να τον οδήγησαν στην χρεοκοπία, ωστόσο η αγάπη του γι’ αυτό που κάνει του έδωσε δύναμη να παλέψει και να ορθοποδήσει.
Ο καταξιωμένος pastry chef ασχολείται πολλά χρόνια με την ζαχαροπλαστική και συνεχίζει να το κάνει με το ίδιο πάθος που είχε όπως την πρώτη μέρα. Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη», εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του συνταξιούχο.
«Όχι, η ζωή δεν έχει ταβάνι. Πάντα υπάρχει το καλύτερο και το επόμενο βήμα. Όσο μπορώ θα προσπαθώ να κάνω πράγματα και να ανεβαίνω. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς δουλειά. Θα γίνω ένας συνταξιούχος ο οποίος θα πάθει ψυχολογικά, δεν θα είμαι από αυτούς που θα παίζουν τάβλι. Η μητέρα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα και άνθρωπος. Μαγευόμουν να μπαίνω στην κουζίνα και να την παρακολουθώ», είπε αρχικά ο Στέλιος Παρλιάρος.
Όσον αφορά το πέρασμά του από την τηλεόραση είπε πως: «Αγάπησα την τηλεόραση έτσι όπως τη βλέπω εγώ. Σταμάτησα την τηλεόραση γιατί άρχισαν οι εκπομπές να γίνονται σούπερ μάρκετ. Δεν έχω αποκλείσει την τηλεόραση. Αν υπάρξει πρόταση που να με αντιπροσωπεύει, θα το κάνω. Αποφεύγω να με βλέπω στην τηλεόραση γιατί αισθάνομαι άσχημα».