Στην κυριολεξία έκλεισε η λεωφόρος Κηφισίας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Πινακοθήκη Στεφανίδου-Τσουκαλά, της Βέτας και της Λώρας Τσουκαλά, στα εγκαίνια της έκθεσης «Dialogue: Design in Art» που παρουσιάζει έναν δυναμικό διάλογο εύγλωττων και ζωηρών φωτογραφιών του πρίγκιπα Νικόλαου με μια σειρά από limited edition κομμάτια, σε επιμέλεια της curator Μαριλένας Κουτσούκου.
Ο πρίγκιπας Νικόλαος με το ξεχωριστό του ταλέντο στον φακό αποτυπώνει στιγμές που προκαλούν συγκίνηση, και γιορτάζει την ομορφιά που βρίσκεται στην ελληνική φύση. Η τέχνη του Νικόλαου ανταποκρίθηκε στο όραμα της Πινακοθήκης Στεφανίδου-Τσουκαλά, της οποίας βασική αποστολή είναι να βρίσκει τρόπους να συμπεριλαμβάνει την κληρονομιά της Ελλάδας στην επιρροή της στη διεθνή σκηνή.
Eφοπλιστικό lobby
Στα εγκαίνια της έκθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», τον «παρών» έδωσαν γαλαζοαίματοι και συλλέκτες από το εφοπλιστικό lobby, με πρώτη την τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία (περήφανη και συγκινημένη για τα έργα του γιου της), την πριγκίπισσα Αλεξία, εμφανέστατα αδυνατισμένη και ανανεωμένη, τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον πρίγκιπα Μιχαήλ και τη σύζυγό του, διεθνώς καταξιωμένη γλύπτρια Μαρίνα Καρέλλα.
Εκεί και πολλοί επιχειρηματίες, συλλέκτες και φίλοι του πρίγκιπα και της Βέτας Τσουκαλά, μεταξύ των οποίων ο Μάρκος Νομικός, ο Γιάννης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Χριστιάνα Γουλανδρή-Βαρδινογιάννη με τον σύζυγό της Γιώργο Γουλανδρή, η Χριστίνα Μήτση, ο Θάνος και η Νάσια Θανοπούλου, ο Γιάννης και η Σοφία Καραγεώργη, ο Νίκος Τσάκος και η Σήλια Κριθαριώτη, η Ειρήνη Κουτσούκου, ο Χρύσανθος Πανάς, η Μαίρη Παναγιωτίδη, ο Ηλίας Σκούρτης, η Μιμή Ντενίση και, φυσικά, η κομψή και πανέμορφη Τατιάνα Μπλάτνικ.
Ο πρίγκιπας Νικόλαος, που γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1969 (Ζυγός στο ζώδιο), φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Brown University των ΗΠΑ, εστιάζοντας στους τομείς της Διπλωματίας και της Εθνικής Ασφάλειας. Μετά την αποφοίτησή του στράφηκε στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών και εργάστηκε για το Fox News στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο το 1995, συνέχισε τη σταδιοδρομία του στο χρηματοοικονομικό οργανισμό NatWest και έκτοτε δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, με έδρα την Αθήνα.
Η μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα «ξύπνησε» και το καλλιτεχνικό του ταλέντο, με πηγή έμπνευσης το ελληνικό φως. Εμπνέεται όμως και από την ίδια τη χώρα, από τη θάλασσα, τη γη, τη φωτιά, τον αέρα, από τα κλασικά στοιχεία της φύσης, τα ελαιόδεντρα και το αγαπημένο του νησί, τη Μήλο. Ο καλλιτέχνης πλέον Νικόλαος «ζωγραφίζει» με τον φωτογραφικό φακό του μια πατρίδα ονειρική.
Ο Νικόλαος, τον Νοέμβριο του 2015, εξέθεσε τα έργα του πρώτη φορά στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο με πέντε έργα-φωτογραφίες, αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό του φακό, παρουσία του βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ τον Μάρτιο του 2016 έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση The New York Times «Art for Tomorrow» στην Ντόχα του Κατάρ. Το 2019 εγκαινίασε την έκθεσή του «Celestial Choreography – Ουράνια Χορογραφία» στη δεύτερη πατρίδα του, τη Δανία, και συγκεκριμένα στο αστεροσκοπείο της Κοπεγχάγης.
Το prive δείπνο για την εορτή της τέως βασίλισσας
Κοντά στη μητέρα τους, την τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία, για την εορταστική της εορτή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βρέθηκαν τα παιδιά της στην Αθήνα, στην πρώτη γιορτή της Αννας-Μαρίας χωρίς τον σύζυγό της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Στο διαμέρισμα της Βασ. Σοφίας οργανώθηκε πριβέ δείπνο παρουσία της πριγκίπισσας Αλεξίας, που ήρθε σε ταξίδι-αστραπή από τη Ισπανία, του πρίγκιπα Φίλιππου, του Νικόλαου και της συζύγου του Τατιάνας.