Βαρύ πένθος για τη Βάνα Μπάρμπα

Η μητέρα της ηθοποιού «έφυγε» σε νοσοκομείο σε ηλικία 85 ετών χτυπημένη από την άνοια

Must Read

Βαρύ το πένθος για τη Βάνα Μπάρμπα, που βιώνει από χθες την απώλεια της μάνας της. Η θλιβερή είδηση ταξίδεψε το πρωί της Πέμπτης από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας στην Αθήνα, κάνοντας τη γνωστή ηθοποιό να ξεσπάσει σε κλάματα και να φύγει άμεσα για την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η μητέρα της Βάνας, Αφροδίτη Μπάρμπα, η οποία έπασχε από άνοια τα τελευταία χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου νοσηλευόταν. Και μπορεί η κόρη της να περίμενε αυτή την εξέλιξη, ωστόσο όταν η ηλικιωμένη γυναίκα έφυγε τελικά από τη ζωή η ίδια λύγισε. Αλλωστε, ο άνθρωπος ορφανεύει όταν χάνει τη μάνα του, όπως λένε.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, που προβλήθηκε προχθές, η Βάνα Μπάρμπα είχε μιλήσει για τις μεγάλες της απώλειες, προφητεύοντας κατά μία έννοια και τον επερχόμενο θάνατο της μητέρας της. «Ζω δύσκολα την τελευταία πενταετία. Εχασα την αδελφή μου, χάνω τη μητέρα μου τώρα μέρα με τη μέρα. Η μητέρα μου έχει άνοια. Δυστυχώς, είναι αυτή η αρρώστια που έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Βλέπεις, ο άνθρωπός σου δεν μπορεί να σε δει, να σε καταλάβει, δεν μπορείς να τον βοηθήσεις και το μυαλό παίζει παιχνίδια -είναι απίστευτο- και μετά εγκαταλείπεται. Είδα τα πάντα, είδα τη σχέση του ανθρώπου με τον θάνατο. Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μας είναι η μητέρα. Η κατάστασή της είναι δύσκολη, μετράμε μέρες πια. Είμαι πιο έτοιμη, γιατί 8 μήνες πηγαινοέρχομαι. Είναι δύσκολο και για τον πατέρα μου, την οικογένειά μας» είχε πει χαρακτηριστικά.




Δωρική μορφή

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που η Βάνα Μπάρμπα είχε αναφερθεί δημόσια στο πρόβλημα της υγείας, που αντιμετώπιζε η αείμνηστη, πλέον, μητέρα της, Αφροδίτη. «Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα, να γίνεται μωρό, και αυτό με συγκλονίζει, γι’ αυτό θέλω να το κάνω και στο θέατρο. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι το περνάνε; Πάρα πολλοί! Γι’ αυτό ασχολούμαι με τα θέματα ψυχικής υγείας δωρεάν για το κοινό. Μου κόβει την ψυχή» είχε πει η ίδια σε μία ακόμη εξομολόγηση τον περασμένο Ιανουάριο, εκφράζοντας τον φόβο που νιώθει και η ίδια για τα γηρατειά. «Τα φοβάμαι πάρα πολύ τα γηρατειά, είναι ένα τεράστιο κομμάτι, μιλάμε για ανθρώπους… Οταν ήμουν στο νοσοκομείο άκουγα τις κραυγές των ανθρώπων άνω των 70 ετών κι έκλαιγα. Εβλεπα τη μανούλα μου και έλεγα “πού θα πάει, μπορείς να αφήσεις έναν άνθρωπο να πάει στο ίδρυμα;”. Ολοι βλέπουμε το τώρα, “είμαστε θεές, είμαστε υπέροχοι”. Δεν είναι έτσι. Υπάρχει το αύριο και είναι σκληρό» είχε εξομολογηθεί, μεταξύ άλλων, η Βάνα Μπάρμπα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This