Οι άγνωστες στιγμές του Βασίλη Καρρά: To ουίσκι στο ρέμα όπου ήταν η παράγκα του και το «όχι» στους Τούρκους λόγω της ποντιακής καταγωγής του!

Must Read

Ο συγγραφέας Θάνος Κανούσης, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά, μίλησε στην «Espresso» σε μια περίοδο στην οποία πολύς λόγος γίνεται για τη διαθήκη και την περιουσία του τεράστιου λαϊκού τραγουδιστή, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της διατήρησης της μνήμης του Καρρά μέσω των σελίδων ενός βιβλίου που γράφτηκε από τις αφηγήσεις για τη ζωή και καριέρα του!

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

«Η αυτοβιογραφία του Βασίλη ξεκίνησε να γράφεται τρία χρόνια νωρίτερα, με έναν Βασίλη ακόμα υγιή, και ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2023, όταν μάθαμε τα νέα για την υγεία του. Ο Βασίλης Καρράς μίλησε για όλα, ακόμα και για την ασθένειά του» λέει χαρακτηριστικά ο Θάνος Κανούσης!

Ο συγγραφέας Θάνος Κανούσης

Περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατό του, η προσωπική ιστορία του Βασίλη Καρρά θα φωτιστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα από την αυτοβιογραφία του, η οποία φέρει τον τίτλο «Καλησπέρα και καλή βραδιά». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης και πλούσιας καριέρας του τραγουδιστή.

Ο Καρράς στα πρώτα βήματα της καριέρας του

«Ο Βασίλης Καρράς ήθελε να μάθει ο κόσμος για τη ζωή του, ότι είχε ελαττώματα! Η ζωή του πέρασε από χίλια κύματα, γεμάτη πόνο, φτώχεια, στενοχώριες, με πολλή δουλειά και κούραση, αλλά και γεμάτη από πολλή αγάπη και θαυμασμό από τον κόσμο, που πάντα ήταν κοντά του και γέμιζε τα μαγαζιά όπου τραγουδούσε και τους χώρους όπου έδινε τις συναυλίες του. Μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία, που μοιάζει περισσότερο με όνειρο παρά με πραγματικότητα» συνεχίζει ο βιογράφος του αξέχαστου Καρρά, ο οποίος γυρίζει τον χρόνο πίσω και αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του Βασίλη Καρρά.

«Για μένα ο Βασίλης είναι από τους πιο ευαίσθητους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς γνωριμίας μας μου έδειξε πολλές φορές αυτό το πρόσωπο και θα ήθελα να το τονίσω αυτό! Ο Βασίλης δεν ξέχασε ποτέ τα φτωχικά παιδικά του χρόνια! Και όταν λέμε φτωχικά, εννοούμε φτωχικά! Αυτό το παιδί ξυπνούσε 3 η ώρα το ξημέρωμα για να πουλήσει κουλούρια και στη συνέχεια λαχεία. Εμενε με την οικογένειά του σε μια παράγκα εκεί, στην Ηλιούπολη, όπου το ρέμα τον χειμώνα τούς έπαιρνε την παράγκα! Δεν το ξέχασε ποτέ αυτό! Ολα αυτά τον είχαν κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητο απέναντι σε οποιονδήποτε δεν είχε… Απέναντι σε όποιον είχε ανάγκη, γιατί η ζωή δεν του πήγε καλά» εξομολογείται χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Κανούσης, συγκινημένος κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, παίρνει μια ανάσα και συνεχίζει: «Ακόμα και όταν είχε γίνει μεγάλο όνομα πλέον, πήγαινε εκεί, στο ρέμα, που ήταν η παράγκα όπου μεγάλωσε – και που τώρα δεν υπάρχει πια. Είχε όμως μια κληματαριά και πήγαινε μόνος εκεί ο Βασίλης, με ένα ποτήρι ουίσκι και τα τσιγάρα του, για να θυμηθεί όλα όσα βίωσε και όλα όσα σκέφτηκε μεγαλώνοντας. Δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του, όπως επίσης δεν ξέχασε ποτέ την ποντιακή του ρίζα. Κάποια στιγμή τον ρώτησα γιατί δεν πάει στην Τουρκία να τραγουδήσει, μια που ήταν από τις ελάχιστες χώρες όπου δεν έχει εμφανιστεί, και μου είπε το εξής: “Θάνο, δεν έχω κάτι με τον λαό της Τουρκίας, αλλά δεν μου πάει, ρε φίλε, να πάω εκεί όπου υπέφεραν οι πρόγονοί μου”». Επίσης, ο Θάνος Κανούσης αναφέρεται στη μεγάλη φιλία του Βασίλη Καρρά με τον Πασχάλη Τερζή. «Ο κόσμος πίστευε πως οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές, όμως όλο το διάστημα της ασθένειας του Βασίλη η επαφή ήταν πολύ συχνή! Ο Πασχάλης ήταν δίπλα με καθημερινά τηλεφωνήματα! Πολλές φορές μάλιστα έδινε κουράγιο ο Βασίλης στον Πασχάλη, στις μάχες που έδιναν εκατέρωθεν».

Τραγουδώντας στα πρώτα βήματα της καριέρας του τραγούδια του Πόντου

Επίσης, ο συγγραφέας αναφέρεται στο κεφάλαιο στην αυτοβιογραφία του Βασίλη Καρρά με προσωπικές αναφορές στους συναδέλφους του. «Ηθελε να πει κάτι για όλους, έναν προς έναν! Και ήταν πάρα πολλοί και ήταν φυσικό να ξεχάσει κάποιους! Και ξέρεις πού τους θυμήθηκε; Μέσα στην Εντατική! Ζήτησε ένα χαρτί και ένα μολύβι από μια νοσοκόμα και έγραψε δυο λόγια για τον καθέναν! Αυτός ήταν ο Βασίλης Καρράς».

  • Η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Βασίλη Καρρά θα γίνει στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου στο Αλσος, και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται άμεσα η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This