«Φρέσκος» Νικόλαος μετά το διαζύγιο από την Τατιάνα Μπλάτνικ!

Ανανεωμένος και δημιουργικός, εγκαινίασε τη νέα έκθεση φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη

Must Read

Περίπου ενάμιση μήνα μετά το πολυσυζητημένο διαζύγιό του από την Τατιάνα Μπλάτνικ, ο πρίγκιπας Νικόλαος έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στα φλας στη Νέα Υόρκη, καθώς εκεί παρουσίασε τη νέα ατομική του έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «NOSTOS», στη γκαλερί Ethan Cohen, σε επιμέλεια πάντα της curator και αγαπημένης του φίλης Μαριλένας Κουτσούκου, η οποία έχει επιμεληθεί και τις εκθέσεις του στο Λονδίνο, στο Κατάρ και στην Κοπεγχάγη.

Μάλιστα, στην έκθεση φωτογραφίας, που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, παρευρέθηκαν ο διάδοχος Παύλος, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό του αδελφού του, και πολλοί συλλέκτες και φιλότεχνοι από όλο τον κόσμο, όπου ο πρίγκιπας τους υποδέχτηκε όλους και τους ευχαρίστησε προσωπικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από καλεσμένους της έκθεσης, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και ανανεωμένος, με casual look –λευκό πουκάμισο, μπεζ παντελόνι και αθλητικά παπούτσια-, κάτι που δεν μας έχει συνηθίζει, καθώς κυκλοφορεί πάντα με κοστούμια! Να είναι άραγε μια ακόμα αλλαγή στη νέα του προσωπική ζωή;

Χαλαρός και με casual ντύσιμο ο πρίγκιπας Νικόλαος

Ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της φωτογραφίας, ενσωματώνει στη νέα του έκθεση αφηρημένες και στοιχειώδεις εικόνες στο μάρμαρο, καλώντας τους παρατηρητές να κατοικήσουν στο εφήμερο βασίλειο μεταξύ του χειροπιαστού και του οραματιστή. Με τη μοναδική μέθοδο εκτύπωσης φωτογραφίας απευθείας πάνω στο μάρμαρο, ο θεατής βυθίζεται στην ελληνική ουσία της γλυπτικής, της άμμου, της θάλασσας και του φωτός, περικυκλωμένος σε ένα διαχρονικό καταρράκτη. Η λέξη «NOSTOS», που αναφέρεται στο θέμα του homecoming ή επιστροφή στην ελληνική λογοτεχνία και μυθολογία, είναι μια έννοια που είναι βαθιά ριζωμένη στον ελληνικό πολιτισμό και στη συλλογική συνείδηση. Από τα επικά ποιήματα του Ομήρου, ιδιαίτερα η «Οδύσσεια», η εξερεύνηση θεμάτων της λαχτάρας, του ανήκειν και της αναζήτησης της ταυτότητας, έχει σημαντική σημασία στο έργο του πρίγκιπα Νικολάου.

Ο πρίγκιπας Παύλος

Αντλεί έμπνευση από την ιδέα να επιστρέψει κανείς στις ρίζες του και να ανακτήσει την αίσθηση του σπιτιού. Η NOSTOS αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης και μνήμης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Λειτουργεί ως μεταφορά για την εξερεύνηση αναμνήσεων, ιστορίας και παράδοσης, αναλογιζόμενος το παρελθόν ενώ κοιτάζει προς το μέλλον. Ο Νικόλαος στο τέλος του 2023 στην Πινακοθήκη Στεφανίδου – Τσουκαλά, της Βέτας και της Λώρας Τσουκαλά, είχε εγκαινιάσει την έκθεσή του «Dialogue: Design in Art», που παρουσιάζει έναν δυναμικό διάλογο εύγλωττων και ζωηρών φωτογραφιών του πρίγκιπα Νικόλαου με μια σειρά από limited edition κομμάτια, παρουσία της τότε συζύγου Τατιάνας, της τέως βασίλισσας Αννας Μαρίας (περήφανη και συγκινημένη για τα έργα του γιου της), της πριγκίπισσας Αλεξίας και του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1969 (Ζυγός στο ζώδιο), φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Brown University των ΗΠΑ, εστιάζοντας στους τομείς της διπλωματίας και της εθνικής ασφάλειας. Μετά την αποφοίτησή του στράφηκε στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών και εργάστηκε για το Fox News στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο το 1995, συνέχισε τη σταδιοδρομία του στο χρηματοοικονομικό οργανισμό NatWest και έκτοτε δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, με έδρα την Αθήνα.

Η μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα «ξύπνησε» και το καλλιτεχνικό του ταλέντο, με πηγή έμπνευσης το ελληνικό φως. Εμπνέεται όμως και από την ίδια τη χώρα, από τη θάλασσα, τη γη, τη φωτιά, τον αέρα, από τα κλασικά στοιχεία της φύσης, τα ελαιόδεντρα και το αγαπημένο του νησί, τη Μήλο. Ο καλλιτέχνης πλέον Νικόλαος «ζωγραφίζει» με τον φωτογραφικό φακό του μια πατρίδα ονειρική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This