Συγκίνηση στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Βασίλη Καρρά – Η αποκάλυψη για το τελευταίο σημείωμα

Must Read

Σε μια άκρως συγκινητική βραδιά στο Θέατρο Αλσος, άνθρωποι που έζησαν και αγάπησαν τον Βασίλη Καρρά, αλλά και θαυμαστές του από κάθε γωνιά της Ελλάδας «είδαν» τον άρχοντα της πίστας να «ξεπηδά» μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας του «Καλησπέρα και καλή βραδιά», υπό το βουβό βλέμμα της κόρης του Ειρήνης Κεσογλίδου.

Το πάνελ στο Θέατρο Αλσος με όλους όσοι μίλησαν για το βιβλίο του «Καλησπέρα και καλή βραδιά»

Συγκινημένη, ανάμεσα σε πρόσωπα της οικογένειας (σ.σ.: η μητέρα της και σύζυγος του αείμνηστου λαϊκού βάρδου Χριστίνα δεν κατάφερε να δώσει το «παρών»), δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, ευχαριστώντας με τη γλώσσα του σώματος όλους εκείνους που άλλη μια φορά μετά το «φευγιό» του ήταν στο πλάι της!

Θάνος Κανούσης

Για το βιβλίο μίλησαν πρόσωπα της τέχνης, της μουσικής, της δισκογραφίας, με τον Γιώργο Λιάνη αρχικά να αναφέρεται σε κομμάτια του βιβλίου, μιλώντας κυρίως για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και την ποιότητα που είχε ο Βασίλης ως άνθρωπος. Συγκινημένη η Μαργαρίτα Μάτσα, πρόεδρος της Minos EMI, της δισκογραφικής που ο Βασίλης ανήκε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, πέρα όσα ανέφερε για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, έκανε γνωστό πως επίκεινται άμεσα κυκλοφορίες ανέκδοτων τραγουδιών του, ενώ ο Φίλιππος Πλιάτσικας ευχαρίστησε τον Καρρά, γιατί -όπως είπε- του χρωστάει την καριέρα του, διηγώντας τη συνεργασία των Πυξ Λαξ μαζί του.

Μαργαρίτα Μάτσα, Γιώτα Τσιμπρικίδου

«Τον γνωρίσαμε ως Πυξ Λαξ, όταν το 1993 τραγούδησε το “Ασ’ την να λέει’’. Οι προηγούμενοι δίσκοι των Πυξ Λαξ είχαν πάει άπατοι και η συμμετοχή του Βασίλη Καρρά μάς άνοιξε μια τεράστια πόρτα. Δεν ξέρω αν η καλλιτεχνική μας πορεία θα ήταν η ίδια, εάν δεν έλεγε το τραγούδι» τόνισε διά μικροφώνου! Αλλά και ο Φοίβος, ο συνθέτης των επιτυχιών, που μιλάει σπάνια δημόσια, για τον Βασίλη Καρρά, παρά τη θλίψη του για την απώλειά του, αφηγήθηκε ανέκδοτα περιστατικά που σφράγισαν τη συνεργασία τους:

Φοίβος

«Μας έφερε σε επαφή ο Αχιλλέας Θεοφίλου. Του έδειξα τα δύο πρώτα τραγούδια, “Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις’’ και το “Τηλεφώνησέ μου’’. Του τραγουδάω στο αυτί το “Τηλεφώνησέ μου’’ και λέει στον Θεοφίλου: “Ψηλέ, αυτά είναι φούστα μπλούζα τραγούδια’’»! Τον λόγο κλείνοντας τη βραδιά πήρε ο Θάνος Κανούσης, συγγραφέας του βιβλίου και προσωπικός φίλος του Βασίλη Καρρά, ευχαριστώντας την οικογένεια και τον μάνατζερ του καλλιτέχνη για τη στήριξη που είχε στη διαδρομή της συγγραφής του βιβλίου. Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο συγγραφέας μίλησε για τις τελευταίες ημέρες του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη και το μεγαλείο του, αλλά και το περίσσιο θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή:

Η κόρη του Βασίλη Καρρά, Ειρήνη Κεσογλίδου

«Οταν ο Βασίλης βγήκε από την Εντατική, μου έδωσε ένα σημείωμα για τη γυναίκα του, να το βάλω στο βιβλίο μου, αν δεν ήταν κοντά μας. Ελεγε: “Χριστίνα, σε αυτό το ταξίδι δεν θα σε πάρω μαζί μου. Να μείνεις πίσω να βοηθάς τους ανθρώπους. Εχεις τρόπο εσύ, γι’ αυτό σ’ αγαπώ…’’»!

Γιώργος Λιάνης
Μαρία Καρλάκη
Μακρόπουλος, Τάσιου
Ζουγανέλης, Πασχάλης

Μέσα σε όλα αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», που ήταν εκεί για να τιμήσει τον αείμνηστο καλλιτέχνη, στα άμεσα σχέδια είναι η διοργάνωση το 2025 μιας συναυλίας φόρο τιμής στην πορεία του, με πλήθος καλλιτεχνών και μουσικών από όλο τον κόσμο!

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This