Το love story της κόρης της θρυλικής Ανούκ Εμέ

Eρωτας και γάμος στα 70s για τον ηθοποιό Μιχάλη Μανιάτη και τη Μανουέλα Παπατάκη

Must Read

Η 92χρονη Ανούκ Εμέ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Παρίσι, υπήρξε ένα από τα βασικά πρόσωπα της Nouvelle Vague, πρωταγωνιστώντας σε κλασικά έργα σκηνοθετών, όπως οι Federico Fellini, Jacques Demy και Claude Lelouch. Μεταξύ άλλων, ήταν η πρωταγωνίστρια ταινιών, όπως οι «Λόλα» και «Ντόλτσε βίτα».

Η 73χρονη σήμερα Μανουέλα Παπατάκη, η κόρη της Ανούκ Εμέ και του Ελληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου Νίκου Παπατάκη, γνωστοποίησε τον θάνατό της στον λογαριασμό της στο Instagram γράφοντας: «Με την κόρη μου, την Γκαλαάντ, και την εγγονή μου, τη Μίλα, σας ανακοινώνουμε με απέραντη θλίψη πως “έφυγε” η μαμά μου Ανούκ Εμέ. Ημουν δίπλα της όταν έσβησε σήμερα το πρωί, στο σπίτι της, στο Παρίσι».

Η Ανούκ Εμέ έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως συμπρωταγωνίστρια με τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν στη μυθική ταινία του Κλοντ Λελούς «Ενας άνδρας και μια γυναίκα», που κέρδισε το 1966 τον Χρυσό Φοίνικα. Για τον ρόλο αυτόν είχε τιμηθεί με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού και με υποψηφιότητα για Οσκαρ. Σε νεαρή ηλικία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Νίκο Παπατάκη, έναν Ελληνα, γεννημένο στην Αιθιοπία και πολιτογραφημένο στη Γαλλία, σκηνοθέτη, με τον οποίο έζησε μαζί από το 1951 έως το 1954. Καρπός του έρωτά τους ήταν η καλλονή κόρη τους, Μανουέλα Παπατάκη.

Η Μανουέλα λάτρεψε τη χώρα του πατέρα της, την Αθήνα, τη Μύκονο και τις Σπέτσες, το ελληνικό ταμπεραμέντο και στα τέλη των 70s -αρχές 80s-, στα χνάρια της μητέρας της, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Eλληνα ηθοποιό Μιχάλη Μανιάτη. Μάλιστα, ο ίδιος σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει σχετικά με τον γάμο του: «Eκανα γάμο γιατί ήθελα να κάνω παιδί, είμαι παλαιών αρχών, με την έννοια ότι θα ήθελα να κάνω τότε ένα παιδί και να έχω την οικογένειά μου, να το μεγαλώσω. Γι’ αυτό και χωρίσαμε, γιατί άλλαξε γνώμη η Εμανουέλα και δεν ήθελε παιδί».

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This