«Το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας» σχολίασε ο Γιώργος Καπουτζίδης

«Το Pride γίνεται για αυτό. Γίνεται για εμάς που περάσαμε μια δύσκολη φάση»

Must Read

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μέρα με χρώμα» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης, με αφορμή την παρουσίαση του Europride Θεσσαλονίκης.

Και εξέφρασε την άποψη ότι το Pride θα έπρεπε σήμερα να γιορτάζεται από όλους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αναφερόμενος στην ιστορία του Pride: «Βγαίνουν και μιλάνε άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή γνώση. Δεν ξέρουν καν τι είναι Pride και πως ξεκίνησε. Το 1969 στην Αμερική οι άνθρωποι ζούσαν τότε φοβισμένοι, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν έξω στην πόλη τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο μπαράκι που ήταν και το μόνο στο οποίο μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Και εκεί ακόμα τους εκμεταλλεύονταν όμως γιατί το διαχειριζόταν η μαφία οπότε η μπύρα κόστιζε πέντε φορές πάνω από ένα κανονικό μπαρ.

Σε κάποια φάση αυτοί οι άνθρωποι, τον Ιούνιο του 1969, αποφάσισαν να αντιδράσουν σε αυτό και είπαν «όχι, δεν θα με συλλάβεις και δεν θα με παρενοχλήσεις». Βγήκαν έξω στο δρόμο, ανάγκασαν τους αστυνομικούς να κλειστούν μέσα στο μπαρ και είδαμε για έξι μέρες να είναι αυτοί οι άνθρωποι έξω και να διαδηλώνουν. Έναν χρόνο μετά, τον Ιούνιο του ’70, έγινε το πρώτο Pride. Στην ουσία είναι μια επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε κάτι που τον καταπιέζει».

Και συνέχισε συμπληρώνοντας: «Το Pride θα έπρεπε να είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας και στην Ευρώπη γιορτάζεται από όλους. Ήμουν στο Βέλγιο τον προηγούμενο μήνα και υπήρχαν εκδηλώσεις, συναυλίες, στρέιτ, γκέι, non binary, όλοι είναι εκεί. Γλεντάνε και χαίρονται την αγάπη, την αλληλεγγύη και είναι σαν να αναγνωρίζουν τα λάθη του παρελθόντος και να αποφασίζουν να τα διορθώσουν. Το Pride γίνεται για αυτό. Γίνεται για εμάς που περάσαμε μια δύσκολη φάση. Δεν νομίζω ότι ένας στρέιτ μπορεί να καταλάβει τι περνάει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο στην παιδική του ηλικία, στην εφηβεία και στο σχολείο».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλά μου τα έλεγε ένας φίλος μου πριν 16 χρόνια: ” Στάικο ,φίλε μου ,το μουνί του μέλλοντος είναι ο κώλος”…
    Πόσο δίκιο είχε,καλή του ώρα…
    Φθάσαμε ως Έθνος να προβάλλουμε την ανωμαλία και το αφύσικο ως κανονικό ,φυσικό και ομαλό..
    Επέρχεται και η ” αποποινικοποίηση” της παιδεραστίας ,θα το προβάλλουν και αυτό ως κάτι φυσικό και μη κολάσιμο…
    Στάικος Π.

  2. Η κωλοσφυρίχτρα μίλησε. Γιατί όμως η συντριπτική πλειοψηφία πρέπει να ανέχεται τους σοδομιζόμενους να πανηγυρίζουν επί 10ήμερο και να μας προσβάλουν συνεχώς; Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε τα αντεθνικά τους μηνύματα, τα εμετικά τους πλακάτ και τα ανήθικα ενδυματολογικά τους που προσβάλουν την πίστη μας;
    Το τι πέρασε στην εφηβία του ένας ΛΟΑΤΚΙ ήταν απόρροια της ανήθικης επιλογής του, δεν του φταίει κανένας.
    Το να εξυβρίζει τα θεία όμως είναι ποινικό αδίκημα και ως θιγόμενος πολίτης σε άσχετο χρόνο θα αντίδραση αναλόγως.

    • Η εξύβριση των θείων έχει αποποινικοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ο καθένας είναι ελεύθερος να βρίζει ό,τι θέλει. Προτείνω να κάνουμε κι εμείς, οι φυσιολογικοί, μία παρέλαση υπερηφάνειας, για να τούς την σπάσουμε.

  3. Άσε μας ρε Καπουτζίδη που θα πανηγυρίζουμε όλοι για τα δικά σας βίτσια. Κάντε ο,τι θέλετε και μην μας ενοχλείτε.Ομοφυλοφιλοι υπήρχαν πάντα και δεν ενοχλούσαν ούτε προκαλούσαν ούτε προκάλεσαν ποτέ.Δεν θα μας επιβάλλετε εσείς ο,τι νομίζετε φυσιολογικό.Κανε μας τη χάρη…

  4. Δεν θα γίνουμε όλοι πούστηδες, επειδή είσαι εσύ κύριε Καπουτζίδη για να σου κάνουμε παρέα. Διακίωμα σου να είσαι πούστης και να υπερηφανεύεσαι για αυτό. Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που καβαλάνε γυναίκες. Αν έχεις καμιά καθαρίστρια από την Ουκρανία στο σπίτι σου, ρώτησε την να σου πει.

    • Ο ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ “ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ”, ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ,ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ PRIDE ?

    • Παρατηρώ εδώ και κάποια χρόνια, ότι και στις ταινίες προβάλλεται πολύ η ομοφυλοφιλία. Η τάση αυτή προωθείται με σκοπό τον εξανδραποδισμό τού φυσιολογικού και την μετατροπή τού ανθρώπου σ’ ένα αφύσικο μπερδεμένο όν. Είναι η ΝΤΠ, ανόητε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This