Ο Ταμτάκος εναντίον της μαφίας Ρομά

Ο Θρυλικός «γύφτος» των βιντεοταινιών της δεκαετίας του ’90, σωτήρας του «αδελφού» του Βέγγου, Γιώργου Σταυρόπουλου! - Οι απειλές για τη ζωή του φίλου και συναδέλφου του «άγγιξαν» τον Μόσιο! Κινητοποιήθηκε και ο Μαροσούλης!

Must Read

Δεν πέρασαν παρά 48 μόλις ώρες από το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» για τον εφιάλτη που ζει ο ηθοποιός και «αδελφός» του Θανάση Βέγγου, Γιώργος Σταυρόπουλος, από τη μαφία των Ρομά στην Ξάνθη, η οποία έφτασε στο σημείο να του κάψει την οικία στην οποία διέμενε, με σκοπό να την καταπατήσουν, απειλώντας ακόμη και τη ζωή του, και ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις και την έκταση που πήρε η ανατριχιαστική υπόθεση.

Και όχι μόνο δεν έχει κοπάσει για όσα τραβά ο αγαπητός ηθοποιός και καρδιακός φίλος για δεκαετίες του «πιο καλού ανθρώπου του ελληνικού σινεμά», αλλά, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, κάποιοι αφυπνίστηκαν και αποφάσισαν να γίνουν οι σωτήρες του! Ετσι, λοιπόν, το γεμάτο δάκρυα σήμα κινδύνου του Σταυρόπουλου, επιλέγοντας την «Espresso» για να το εκπέμψει, άγγιξε τις καρδιές ανθρώπων που πέρασαν μαζί του στιγμές αξέχαστες!

«Με θέλουν νεκρό! Μου έκαψαν το σπίτι στην Ξάνθη με σκοπό να μου καταπατήσουν και όλο το κτήμα των δέκα στρεμμάτων. Εριξαν μολότοφ στη σκεπή και μέσα σε λίγα λεπτά το μοναδικό ακίνητο που είχα κάηκε ολοσχερώς. Εχω κάνει μηνύσεις σε συγκεκριμένους Ρομά, και εδώ και δύο χρόνια ζω έναν εφιάλτη, με απειλές και ξυλοδαρμούς. Πλέον είμαι άστεγος και περιμένω πότε θα με αποτελειώσουν. Δεν πρόκειται να το βάλω κάτω όμως, και θα φτάσω μέχρι το τέλος». Ναι, αυτά τα λόγια του όχι μόνο προκάλεσαν πανελλήνιο σάλο και κύμα αντιδράσεων για την ανεξέλεγκτη δράση μαφιόζων Ρομά, αλλά έμελλε να συνταράξουν δύο ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του και που αποφάσισαν να τον βοηθήσουν για να μπει επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριό του!

Ο λόγος για τον Μιχάλη Μόσιο, τον θρυλικό «Ταμτάκο» (τι παιχνίδια κάνει μοίρα, ο κινηματογραφικός γύφτος της δεκαετίας του ’80 που με τις ατάκες του χάρισε γέλιο σε γενιές και γενιές να βοηθά έναν άνθρωπο που έβαλαν στο μάτι «αδέλφια του, αλήτες, πουλιά») και τον (θεατρικό και όχι μόνο) επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη, που έτειναν χείρα βοηθείας, την ώρα που οι φορείς και η τοπική κοινωνία της Ξάνθης σφυρίζουν αδιάφορα για το προσωπικό δράμα του παλαίμαχου ηθοποιού.

Δεν θέλω να φανώ ότι είμαι επαίτης. Ούτε και να κλαίγομαι! Το μόνο που ζητάω είναι η ηρεμία μου και να βρω το δίκιο μου. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον καρδιακό μου φίλο και συνάδελφο Μιχάλη Μόσιο και τον μοναδικό Ηλία Μαροσούλη, που θέλησαν να με βοηθήσουν. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου και να μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς να φοβάμαι για τη ζωή μου. Το καταλαβαίνετε ότι κρύβομαι γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου μέσα στην ίδια μου την πόλη; Βγαίνω λίγο τα βράδια μεταμφιεσμένος για να μη με αναγνωρίζουν» λέει με νέες του δηλώσεις στην «Espresso» μετά και την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφήσουν ελεύθερο τον άνθρωπο που είχε υποδείξει ο ίδιος στις Αρχές ως τον ηθικό αυτουργό του εμπρησμού του σπιτιού του.

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον εισαγγελέα και τον ανακριτή ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη φωτιά που έκανε στάχτες το σπίτι μου! Τον άφησαν για να τελειώσει το “έργο” του με τον θάνατό μου;» ρωτάει, μέσω της «Espresso», o παλαίμαχος ηθοποιός που είδε τη ζωή του να γκρεμίζεται μέσα σε τρία χρόνια, ενώ, όπως επισημαίνει, «συγκινήθηκα και έκλαψα όταν μια ομάδα φιλήσυχων Ρομά από το Δροσερό συγκέντρωσε χρήματα και μου τα έφερε για να πάρω ρούχα και τρόφιμα για να ζήσω μόλις μαθεύτηκε το δράμα μου από την εφημερίδα σας!»

Η αρχή του δράματος

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως το δράμα του Γιώργου Σταυρόπουλου άρχισε το 2021. «Βρέθηκε ένας αγοραστής για να πουλήσω το κτήμα, θέλοντας και εγώ να έχω λίγα χρήματα για τα γεράματά μου. Η τιμή που το έβαλα είναι 300.000 ευρώ, καθώς είναι μοναδικό ως κτήμα, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Υπάρχει, λοιπόν, ένας συγκεκριμένος οικοπεδοφάγος Ρομά στην περιοχή, ο οποίος αρχικά ενδιαφέρθηκε για το κτήμα. Μου έδωσε μια προκαταβολή περίπου 40.000 ευρώ, με σκοπό στη συνέχεια να μου δώσει και τα υπόλοιπα. Οπως φαίνεται όμως, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του είχε άλλα σχέδια. Αρχισε, λοιπόν, ο συγκεκριμένος να πουλάει το δικό μου κτήμα σε άλλους Ρομά, χωρίς να το γνωρίζω εγώ. Το κάθε στρέμμα βγάζει πέντε οικόπεδα. Το έκοβε, λοιπόν, σε μικρά οικόπεδα και τους έλεγε “αυτό είναι το οικόπεδό σου” κλπ.. Ωστόσο, όταν πήγαιναν οι άνθρωποι να χτίσουν, δεν μπορούσαν γιατί δεν είχαν τίτλους και ο συγκεκριμένος τούς έλεγε να κάνουν λίγο υπομονή, “θα πεθάνει ο γέρος και θα είναι δικό μας”. Είμαι αιχμάλωτος μιας τραγικής κατάστασης. Μπορείτε να το καταλάβετε;» μας έλεγε με λυγμούς ο 80χρονος δευτεραγωνιστής παραστάσεων και ταινιών, αποκαλύπτοντας το δράμα του!

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Ποιοι θέλουν νεκρό τον «αδερφό» του Θανάση Βέγγου – Στο «φως» το μυστικό για τη σορό του ηθοποιού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This