Σπύρος Μπιμπίλας: «Υπάρχουν ηθοποιοί που έδωσαν και την ψυχή τους στη Βουλή»

Ο πολυπράγμων Σπύρος Μπιμπίλας μιλάει για το «τσουβάλιασμα» των ηθοποιών από τον Κυριακίδη

Must Read

Μια συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΤΑΣΕΗ και βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρο Μπιμπίλα πάντα είναι επίκαιρη και πάντα βγάζει ειδήσεις. Η συνέντευξη δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ προς ξημέρωμα της Παρασκευής.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ακόμα και εκείνες τις ώρες ο πολυπράγμων ηθοποιός βρισκόταν σε γαμήλιο γλέντι φίλης. Ωστόσο, μίλησε ανοιχτά για τη δήλωση του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, ο οποίος, όπως λέει, «τσουβάλιασε» όλους τους καλλιτέχνες που έχουν πολιτευτεί, μίλησε για την κόντρα του με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και σε ποιο σημείο της δικαστικής διαμάχης βρίσκονται, υποστήριξε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέροντας πως και ο ίδιος θα ήθελε να κάνει έναν αντίστοιχο, ενώ, αν είχε αποκτήσει παιδί, θα του είχε δώσει κάθε ελευθερία για να αποφασίσει εκείνο αν θα πιστέψει σε κάποια θρησκεία ή θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο του αθεϊσμού.

Διασκεδάζοντας στο Romeo με την Ελλη Κοκκίνου

Τελικά, η δημόσια ανάρτηση του Βλαδίμηρου Κυριακίδη για τους ηθοποιούς που πολιτεύονται ανατάραξε τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο σας και αντιδράσατε…

Διάβασα μια συνέντευξη του Βλαδίμηρου. Εγώ πρωτίστως να πω ότι τον Βλαδίμηρο και τον θαυμάζω και έχω δουλέψει τηλεοπτικά μαζί του. Για μένα είναι ένας από τους πολύ σημαντικούς μας σύγχρονους ηθοποιούς. Ωστόσο, η δήλωσή του με παραξένεψε και με ενόχλησε, γιατί πιστεύω πως έγινε μια επιπόλαια κρίση από μέρους του. Είπε ότι οι ηθοποιοί ας μπαίνουν στη Βουλή, όμως δεν νομίζω ότι συνεισφέρουν σε κάτι. Εγώ είμαι αντίθετος με αυτή τη δήλωση. Οσοι ηθοποιοί μπήκαν στη Βουλή όντως δεν συνεισέφεραν, όμως υπάρχουν κάποια φωτεινά παραδείγματα στην ιστορία της Βουλής που ηθοποιοί έδωσαν την ψυχή τους, όπως η Συνοδινού, η Μερκούρη, η Υψηλάντη, ο Καλλέργης, η Νόρα Κατσέλη, η Ανουσάκη, που έκαναν πολύ σπουδαία πράγματα για τον πολιτισμό και για τους ηθοποιούς. Μπορεί να μη συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά με κάποιους από αυτούς, όμως δεν μπορώ να μην τους έχω φάρους της πολιτικής μας ζωής. Αυτή, λοιπόν, η συλλογική του άποψη αγγίζει και εμένα. Οπως διάβασα τη δήλωσή του, ήταν ένα τσουβάλιασμα. Αυτό με παραξένεψε και δεν περίμενα από έναν άνθρωπο σαν τον Βλαδίμηρο που τον θαυμάζω να το πει. Εγώ, λοιπόν, ως άνθρωπος που είμαι στη Βουλή και δεν αισθάνομαι πολιτικός, αλλά μπήκα για να βοηθήσω τον κλάδο μου, με θίγει. Γι’ αυτόν τον λόγο απάντησα δημόσια, γιατί δημόσια ήταν και η ανάρτηση. Επίσης είμαι 30 χρόνια συνδικαλιστής και μπήκα στη Βουλή μόνο και μόνο για τα προβλήματα του κλάδου μας. Πολλά από αυτά τα προβλήματα έφερα ήδη στη Βουλή ώστε να διορθωθούν τα λάθη. Επίσης, η Βουλή επιδότησε το έργο που κάνουμε στο ΤΑΣΕΗ. Επομένως, για να κάνεις μια τέτοια δήλωση, πρέπει πρώτα να το ψάξεις. Επίσης, η Βουλή μάς επιδοτεί για να χρηματοδοτήσουμε τη μεγάλη συναυλία στις 24 Σεπτεμβρίου για να τιμήσουμε τους τελευταίους εν ζωή του ελληνικού κινηματογράφου. Αρα επιτελούμε έργο.

Από τη βράβευση του Γιώργου Κωνσταντίνου από τον Σύλλογο Αιγυπτιωτών. Δίπλα του ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Αλήθεια, αφού επιτελείς έργο, γιατί έχασες τις εκλογές του ΣΕΗ;

Εγώ προσωπικά δεν τις έχασα αυτές τις εκλογές, γιατί βγήκα πρώτος από όλους τους υποψήφιους ηθοποιούς. Απλά η παράταξή μου, επειδή αποσχίστηκε και πήρε μόνο 30 ψήφους, βγήκε δεύτερη με διαφορά 34 ψήφων από την πρώτη που ελέγχεται από το ΚΚΕ. Ωστόσο, το καταστατικό μας δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να γίνει για τρίτη διετία πρόεδρος. Στο ΤΑΣΕΗ είμαι 12 διετίες πρόεδρος, επειδή με επιλέγει η σύνθεση του συμβουλίου. Επίσης, είμαι αντιπρόεδρος στο ΣΕΗ και πρώτος στην τάξη των ψήφων. Οφείλω να τονίσω ότι συνεργαζόμαστε άψογα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Νίκο Καραγιώργη.

Μεγάλωσες αρκετά. Δεν βαρέθηκες να τα παρατήσεις όλα και να κοιτάξεις τη δική σου ζωή;

Εγώ σε λίγο θα κλείσω τα 69 μου χρόνια. Ομως, αισθάνομαι 20 ετών και σαν να έχω βγει από τη σχολή της υποκριτικής και ξεκινάω τώρα το επάγγελμα. Επίσης, έχω την αισιοδοξία του 20χρονου και την εμπειρία του 60χρονου. Αυτά τα δύο μαζί κάνουν έναν φοβερό συνδυασμό ενός πολύ οργανωμένου και ενεργητικού ανθρώπου.

Χαμόγελα με τον Γιώργο Λαμπάτο

Ολα αυτά τα χρόνια έδωσες τα πάντα για τους άλλους. Δεν κουράστηκες να μη δίνεις χώρο για την προσωπική σου ζωή;

Η προσωπική μου ζωή δυστυχώς έχει κάποιες αποτυχίες. Δεν μπορούμε να είμαστε σε όλα απόλυτα επιτυχημένοι. Εχω πει ξανά ότι εγώ δεν κρύβομαι. Μέσα από την γκέι ζωή που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει τέσσερις πολύ σοβαρές σχέσεις, οι οποίες έχουν μείνει ανεξίτηλες, άσχετα αν με τον έναν άνθρωπο έχουμε χαθεί. Τους άλλους, όμως, τους έχω σαν οικογένειά μου, σαν αδέρφια μου. Είναι ό,τι ιερότερο έχω. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι έχω εισπράξει και πολύ πίκρα και απογοήτευση, ειδικά με την τελευταία ιστορία που έζησα. Αυτό το γεγονός, όμως, δεν μπαίνει εμπόδιο να πιστεύω ότι παρά την προχωρημένη ηλικία μου ίσως βρεθεί ένα καινούργιο αστέρι στη ζωή μου που θα μου δώσει ζωή και ευτυχία. Δεν είμαι ο άνθρωπος του αρπακόλλα. Δεν με ενδιαφέρουν οι εφήμερες σχέσεις, ούτε της μιας βραδιάς. Είμαι άνθρωπος των μεγάλων σχέσεων, της μεγάλης αγάπης, του μεγάλου έρωτα. Βέβαια, η πικρία που έχω από την τελευταία σχέση με κάνει να κάνω ένα βήμα πίσω στην προσωπική μου ζωή και να έχω δώσει μεγαλύτερο βάρος στην κοινωνική ζωή.

Με τον Χρήστο Κάλοου και τον Μάκη Δελαπόρτα

Η διένεξη με τον ποινικολόγο κ. Κούγια έληξε ή είστε ακόμα στα δικαστήρια;

Ο κ. Κούγιας είναι ένας άνθρωπος που μιλάει για κάθε άνθρωπο με ό,τι προσβλητικότερο μπορεί. Εγώ δεν έχω απαντήσει ποτέ σε καμιά προσβολή. Δεν θα πέσω ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Οταν κάτι με θίγει, ακολουθώ τη νομική οδό, αυτό που λέει ο κ. Κούγιας. Κάθε πολίτης, όποια θέση κι αν έχει, πρέπει να σέβεται τον απέναντί του.

Η υπόθεση έφτασε τελικά στις δικαστικές αίθουσες;

Φυσικά. Επίσης, ποτέ εγώ δεν έδωσα δημοσιότητα στην υπόθεση αυτή που έχει ήδη γίνει και η απόφαση θα βγει τον Οκτώβριο. Εγώ έκανα μια δίκη που δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ για ίδιον όφελος. Δεν υπήρχαν ούτε κανάλι ούτε φωτογράφος. Κανείς δεν ήξερε ότι έγινε αυτή η δίκη. Εκανα μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας, και περιμένουμε την απόφαση. Να τονίσω ότι σέβομαι πάρα πολύ τον κ. Κούγια και είναι ένας εξαίρετος ποινικολόγος που κερδίζει δίκες.

Στην παράσταση « Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας»

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Εσύ θα έκανες έναν τέτοιον γάμο;

Φυσικά. Εμένα η ζωή ήταν πάντα να έχω μια σταθερή σχέση. Δυστυχώς, οι μεγάλες σχέσεις που είχα -και ήταν δεκαετείς- δεν τελεσφόρησαν. Ομως, πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως, αν κάποτε γίνει νόμος του κράτους η συμβίωση ιδίου φύλου, θα το έκανα και εγώ.

Αγκαλιά με τον Απόστολο Σουγκλάκο

Αρα συμφωνείς και με την τεκνοθεσία;

Στην τεκνοθεσία έχω κάποιες αντιρρήσεις για κάποιους ανθρώπους ότι μπορεί να γίνουν γονείς. Το ίδιο πιστεύω και για ορισμένους ετερόφυλους, ότι δεν είναι ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά. Μπορεί δύο ώριμοι ομοφυλόφιλοι να μεγαλώσουν πιο σωστά ένα παιδί από δύο ετερόφυλους, οι οποίοι είναι εντελώς άσχετοι με την εκπαίδευση ενός παιδιού. Εγώ, αν ήμουν πιο νέος και είμαι όπως σήμερα, άνετα θα μπορούσα να μεγαλώσω ένα παιδί. Εξάλλου, έχω ήδη μεγαλώσει ένα παιδί μαζί με την αδερφή μου και έχω υπό την προστασία μου πάρα πολλά παιδιά φίλων.

Με τις Αννα Φόνσου και Μιμή Ντενίση σε δημοπρασία πραγμάτων στο «Σπίτι του ηθοποιου»

Αν αποκτούσες κάποια στιγμή ένα παιδί, θα του μιλούσες για τον χριστιανισμό ή για τον αθεϊσμό;

Θα του μιλούσα για τις θρησκείες γενικότερα και ότι ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο οι άνθρωποι εξυπηρετούνται από διάφορες θρησκείες. Και γι’ αυτό τον λόγο θα το άφηνα ελεύθερο το παιδί μου να διαλέξει αν είναι αλήθεια ή όλο αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Εγώ από τα 12 χρόνια μου κατάλαβα ότι αυτό που μας λένε για τις θρησκείες είναι ένα μεγάλο ψέμα. Διότι, αν δεν ήταν ψέμα, όλη η υφήλιος θα είχε την ίδια θρησκεία. Αυτή τη στιγμή ανάλογα με τον χώρο και τον χρόνο οι άνθρωποι έχουν άλλη θρησκεία. Αλήθεια, γιατί να μην παραδεχτούμε ότι το Δωδεκάθεο είναι πιο ελεύθερη θρησκεία από τον χριστιανισμό; Και γιατί ο χριστιανισμός δεν έχει επικρατήσει απέναντι στον μουσουλμανισμό, αφού είναι καλύτερη θρησκεία;

Ο κ. Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι είναι γκέι και είναι και παντρεμένος. Αλήθεια, γιατί δεν είσαι στο κόμμα του;

Θα μπορούσα να είμαι και σε άλλα αριστερά κόμματα, ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά αριστερά κόμματα. Ομως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με εκφράζει απόλυτα ως πολιτικός και για μένα είναι η πιο δυναμική πολιτικός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κάνει την πιο επιθετική αντιπολίτευση. Αυτή που ‘χει δίκιο για πολλά θέματα, όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το Μάτι, για τα Τέμπη και τόσα άλλα. Ολα αυτά με εκφράζουν, λοιπόν, και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου σε ένα άλλο κόμμα. Εχουμε μια αρχηγό που κάνει την πιο καίρια αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Εξάλλου αυτή η διάσπαση της Αριστεράς εμένα με τρομάζει.

Σκέφτεσαι να ξαναβάλεις υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;

Νομίζω πως όχι. Θέλω να κάνω και άλλα πράγματα στη ζωή μου. Δεν είμαι μικρός. Η ζωή δυστυχώς είναι μικρή, αν και θα ήθελα να ζήσω και άλλα τόσα χρόνια. Οταν θα βγω από τη Βουλή, θα είμαι ακριβώς 70 ετών και θέλω να κάνω πράξη αυτά που έχω στο μυαλό μου, όσον αφορά τα βιβλία που θέλω να ετοιμάσω αλλά και τα ταξίδια που δεν έχω κάνει ακόμα. Εχω γυρίσει σχεδόν όλες τις ηπείρους, όμως θέλω να γνωρίσω και άλλους κόσμους. Γυρίζοντας τον κόσμο, έγινα πανανθρωπιστής. Παρόλο που είμαι Ελληνας 100%, θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι κάτω από τον ίδιο ουρανό. Γι’ αυτό και είμαι κατά των συνόρων, κατά των διαφορών, κατά του ρατσισμού, κατά του φασισμού. Ολοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και έπρεπε να ζούμε αρμονικά όλες οι χώρες του κόσμου.

Εχεις σκεφτεί τι θα κάνεις και πού θα γράψεις τα περιουσιακά σου στοιχεία, δεδομένου πως πάντα φρόντιζες για τα θέματα αυτά και τους υπερήλικους συναδέλφους σου;

Ναι, έχω σκεφτεί. Δεν έχω, βέβαια, και πολλά περιουσιακά στοιχεία, γιατί τα περισσότερα τα έχω μοιράσει εν ζωή σε φίλους, σε θέατρα, σε σκηνοθέτες, που ορισμένοι μού γύρισαν και την πλάτη, ενώ εγώ τους βοήθησα για να κάνουν πράξη τα οράματά τους.

Τελικά υπάρχουν φτωχοί ηθοποιοί στην Ελλάδα;

Υπάρχουν πάρα πολλοί ηθοποιοί που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση, αν και το ΤΑΣΕΗ βοηθάει πάνω από 200 οικογένειες. Ομως, πολλοί από αυτούς ευθύνονται οι ίδιοι για την κατάστασή τους, γιατί δεν είχαν καμιά οργάνωση στη ζωή τους και δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα γεράσουν.

Με την Ειρήνη Παππά

Αν σου έλεγε αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να πας στο κόμμα του, θα το έκανες;

Με τίποτα. Είμαι εντελώς αντιδεξιός, εντελώς αντικαπιταλιστής. Πιστεύω σε έναν υγιή καπιταλισμό, όπου όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά και προσφέρουν την ίδια εργασία. Είμαι κατά της τεμπελιάς και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This