Το εβδομαδιαίο μουσικό ραντεβού του Ανδρέα Στεφάνου με το κοινό του στο Aktaion Classic της Ρόδου

Νοσταλγία στο νησί των ιπποτών

Must Read

Ραντεβού με το κοινό του στο ιστορικό Ακταίον, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης της Ρόδου, δίνει κάθε Παρασκευή βράδυ ο τραγουδιστής Ανδρέας Στεφάνου. Εχοντας διαγράψει μια σημαντική πορεία στον χώρο του πενταγράμμου τραγουδώντας με σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής, όπως με τη Νανά Μούσχουρη, ο Ροδίτης καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με νοσταλγικά τραγούδια, που ενθουσιάζουν τον κόσμο, καθώς περιλαμβάνει από αγαπημένες λαϊκές επιτυχίες έως παραδοσιακό συρτάκι.

Το εβδομαδιαίο ραντεβού του Ανδρέα Στεφάνου με το κοινό του στο Aktaion Classic κάθε βράδυ Παρασκευής έχει γίνει talk of the town, με τον χώρο να γεμίζει. Αλλωστε, το εμβληματικότερο all day στέκι παραμένει και φέτος στην κορυφή της εστίασης στο νησί των ιπποτών και όχι άδικα! Για την ιστορία, το Ακταίον, που βρίσκεται στην καρδιά του Μανδρακίου, θεμελιώθηκε επί Οθωμανών ως λέσχη αξιωματικών.

Το 1912, όταν οι Ιταλοί κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα, το μετέτρεψαν σε στρατιωτική και πολιτική λέσχη και το μετονόμασαν σε Circolo d’ Italia. Από το 1912 έως το 1948 όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις λάμβαναν χώρα στο συγκεκριμένο κτίριο. Αλλά και στη συνέχεια, από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στη μητέρα Ελλάδα, οι ομιλίες των πολιτικών, καθώς και πλήθος λογοτεχνικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων φιλοξενήθηκαν στον ιστορικό χώρο του. Εκεί δόθηκε και η δεξίωση για την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, στις 8 Μαΐου 1946!

Σήμερα το Αktaion Classic, περήφανο για την καταγωγή του, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στην πόλη της Ρόδου, ενώ συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται. «Μετά την περσινή ανακαίνιση του χώρου, σεβόμενοι τον κλασικό χαρακτήρα του κτιρίου, αλλάξαμε όλα τα δάπεδα επιφάνειας 1.000 τ.μ., σύμφωνα με την Αρχαιολογία Νεωτέρων Μνημείων, και δημιουργήσαμε καινούργιες κατασκευές σκίασης, καθώς και μία VIP area» αναφέρει στην «Espresso» ο υπεύθυνος του καταστήματος Μιχάλης Ισκας, ο οποίος θεωρεί απόδειξη της αγάπης των πελατών τους τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This