Άρης Συμεώνογλου: Η εμπειρία του στο «Voice», η ποδιά του σεφ και το «όνειρο» που έγινε πραγματικότητα

Η ιδιαίτερη περίπτωση ενός νεαρού τραγουδιστή που επιμελείται τα γεύματα σε σχολεία και κατασκηνώσεις

Must Read

Ενας ταλαντούχος τραγουδιστής με θητεία και στο «The Voice» εργάζεται παράλληλα ως chef και επιμελείται τα γεύματα παιδιών σε σχολεία και κατασκηνώσεις.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ο Αρης Συμεώνογλου, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα το τραγούδι με τίτλο «Ονειρό μου», έχει καταφέρει να συνδυάζει αρμονικά στη ζωή του τη μουσική με τη γαστρονομία.

«Προέρχομαι από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας μου παίζει κιθάρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική, κάτι που δεν με άφησε ανεπηρέαστο. Εχω ακούσματα παλιών λαϊκών τραγουδιών από τα 60s και τα 70s, τα οποία αγαπώ ιδιαίτερα» λέει ο Αρης Συμεώνογλου στην «Espresso». Οσο για τη μαγειρική; «Για μένα είναι δημιουργία. Οταν μπαίνω στην κουζίνα, εκτός από τις γνώσεις μου, επιστρατεύω και τη φαντασία μου για να βγάλω το αποτέλεσμα που θέλω» σημειώνει.

Ο Αρης Συμεώνογλου στη σκηνή του «The Voice»

«Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι κυρίως στη μαζική εστίαση. Τους χειμερινούς μήνες είμαι σε ομάδα που αναλαμβάνει σχολικά γεύματα και τα καλοκαίρια σε παιδικές κατασκηνώσεις. Συμπεραίνω, μάλιστα, ότι τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί αλλά και οι πιο αυθόρμητοι κριτές» συνεχίζει ο chef και καλλιτέχνης σχετικά με τους λιλιπούτειους αποδέκτες των γαστρονομικών δημιουργιών του. «Θεωρώ ότι και τα δύο επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους. Εχουν όμως μια ομοιότητα. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές σού φέρνουν μνήμες, ένα παραδοσιακό φαγητό μπορεί να σε μεταφέρει στο παρελθόν, την εποχή που η γιαγιά σου έστρωνε το τραπέζι και μαζευόταν όλη η οικογένεια και γέμιζε το σπίτι φωνές και χαρά. Τα ίδια συναισθήματα, όμως, φέρνει κι ένα τραγούδι» επισημαίνει, κάνοντας έτσι μια σύγκριση ανάμεσα στις δύο ιδιότητές του.

Ο Αρης Συμεώνογλου με τη σύζυγό του

Η γνωριμία-σταθμός

Πριν από λίγο καιρό ο Αρης Συμεώνογλου κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι, σε μουσική Γιώργου Κομνά και στίχους Γιώργου Πιλιανίδη. «Η γνωριμία μου με τον Γιώργο Κομνά, τον οποίο εκτιμώ πολύ για τη μουσική του ικανότητα, μετράει περίπου δύο χρόνια. Ο Γιώργος, όταν έμαθε ότι τραγουδάω, ζήτησε να με ακούσει και συγκεκριμένα σε ένα έντεχνο κομμάτι. Στη συνέχεια ζήτησε στίχους από τον συνεργάτη του Γιώργο Πηλιανίδη κι έτσι δημιουργήθηκε το ‘‘Ονειρό μου’’. Αφού, λοιπόν, το έντυσε μουσικά κι είχε ακούσει και τη δική μου φωνή, μου πρότεινε να το ηχογραφήσουμε και να το στείλουμε στον Πηλιανίδη. Σκέψου, βέβαια, ότι το μήνυμα με το αρχείο της μουσικής ήρθε από τον Γιώργο στις 3 η ώρα το βράδυ κι εγώ ηχογραφούσα ξημερώματα!

Στο στούντιο ηχογραφώντας το τραγούδι «Ονειρό μου»

Οταν τελικά το στείλαμε ηχογραφημένο, ο Πηλιανιδης ενθουσιάστηκε τόσο από τη μουσική όσο και από την ερμηνεία και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία για την ενορχήστρωση του κομματιού. Στην πρώτη ευκαιρία ο Πηλιανίδης κατέβηκε και στην Αθήνα και γνωριστήκαμε κι από κοντά. Μιλήσαμε πολύ για το κομμάτι, για το ότι όνειρο ενός ανθρώπου μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ερωτική χροιά, κάποιος ονειρεύεται μια σχέση, μια ευτυχισμένη οικογένεια, άλλος οικονομική άνεση, ταξίδια, όλοι έχουμε όνειρα» περιγράφει σχετικά με την ιστορία και το νόημα του τραγουδιού του ο καλλιτέχνης, που πέρασε στο παρελθόν και από το «The Voice» ως μέλος του team της Ελενας Παπαρίζου.

«Η συμμετοχή μου στο talent show ήταν η πρώτη μου επαφή με τον τηλεοπτικό φακό και αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία. Γενικά ως άνθρωπος μου αρέσει να τολμώ και να δοκιμάζω τα όριά μου, έχω κρατήσει τις όμορφες στιγμές του διαγωνισμού, την ευκαιρία να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους της παραγωγής, τους μουσικούς, τους συνδιαγωνιζομένους μου και φυσικά τους coaches και ειδική την Ελενα Παπαρίζου» σχολιάζει.

Στην κουζίνα έτοιμος να μαγειρέψει

Η στήριξη του απλού κόσμου

Του άνοιξε, όμως, τις πόρτες που περίμενε η συμμετοχή του στο «The Voice» ή όχι; «Η προβολή, καλώς ή κακώς, βοηθάει στο να σε ακούσει περισσότερος κόσμος και να σε γνωρίσει. Ωστόσο, είναι εφήμερη κι αν δεν διαχειριστείς με σύνεση αυτά που έρχονται, τελικά έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Οι άνθρωποι που με εμπιστεύονταν και πριν από τον διαγωνισμό συνέχισαν να με υποστηρίζουν με την ίδια θέρμη και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο. Εξίσου σημαντική, βέβαια, ήταν και η στήριξη από ανθρώπους που δεν γνώριζα και αγκάλιασαν με πολλή αγάπη την προσπάθειά μου» απαντά στην «Espresso» o τραγουδιστής του single «Ονειρό μου».

Οσο για τα δικά του όνειρα; «Μου αρέσει να ονειρεύομαι, να θέτω στόχους και να τους υλοποιώ. Οσον αφορά το μουσικό κομμάτι, όνειρό μου είναι να μπορώ τραγουδώντας να μεταδίδω σε όσους με ακούνε συναισθήματα και μνήμες. Ενας από τους άμεσους στόχους μου είναι να κάνω live με τα τραγούδια που αγαπώ σε μουσικές σκηνές και σε ιστορικές μπουάτ σε όλη την Ελλάδα» καταλήγει ο Αρης Συμεώνογλου.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This