Game Οf Rhodes με τη βασίλισσα του Κονγκό!

Η «Λίλιμπετ της Αφρικής» βρέθηκε στη Λίνδο προσκεκλημένη της φίλης της Αντας Ηλιοπούλου

Must Read

Αργά τη νύχτα στα πολύβουα πλακόστρωτα σοκάκια της Λίνδου η φιγούρα μιας «γαζέλας» με ένα στέμμα γεμάτο κοχύλια που μοιάζει με καπελάκι κεντρίζει τα βλέμματα των περαστικών. Φορά ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο φόρεμα και κρατά ένα ξυλόγλυπτο σκήπτρο μαζί με τη χειροποίητη τσάντα της.

Στην πλαζ του Aqua Grand exclusive deluxe resort

Μια κυρία έξω από το Arches την αναγνωρίζει και φωνάζει: «Η βασίλισσα του Κονγκό!» Πολλοί την πλησιάζουν, αρκετοί τη χαιρετούν, άλλοι τη φιλούν και μια κυρία καθώς την αγκαλιάζει βάζει τα κλάματα! Αυτή, χαμογελαστή και καταδεκτική, χαιρετά όλο τον κόσμο με υπομονή. Για την queen Diambi, που βρέθηκε στη Λίνδο προσκεκλημένη της γνωστής δημοσιογράφου Αντας Ηλιοπούλου, προέδρου της φιλελληνικής αφιλοκερδούς πολιτιστικής κίνησης Le soleil Foundation, που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό παγκοσμίως και προσκαλεί παγκόσμιες προσωπικότητες για να γνωρίσουν τη χώρα μας και την αξεπέραστη ελληνική παράδοση, το ταξίδι στο νησί των ιπποτών ήταν μια εμπειρία βγαλμένη από καρτ ποστάλ!

Η βασίλισσα του Κονγκό ποζάροντας με φόντο την Ακρόπολη της Λίνδου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», Ηλιοπούλου και Diambi, που γνωρίζονται πολύ καλά, συναντήθηκαν πρόσφατα στη λαμπερή εκδήλωση για την υπογραφή του συμφώνου για τη γυναικεία διπλωματία, με τη βασίλισσα του Κονγκό να είναι μία από τις επίτιμες κυρίες που συνέπραξαν με την πρέσβειρα παγκόσμιας ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Guila Clara Kessous. Μαζί τους ήταν και η Τόσκα Μασκ, αδερφή του κροίσου Ιλον Μασκ, που και αυτή είχε έρθει, όπως είχε γράψει η «Espresso», κατόπιν προσκλήσεως της δραστήριας Ελληνίδας δημοσιογράφου! Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε και η πρόσκληση από πλευράς Αντας Ηλιοπούλου στη βασίλισσα για να επισκεφθεί τη Ρόδο! Η πρόσκληση για το σμαραγδένιο νησί δεν ήταν καθόλου τυχαία, μια και τα Δωδεκάνησα είναι συνδεδεμένα με το Κονγκό: αρκετές οικογένειες από τη Ρόδο, τη Σύμη και την Κω δραστηριοποιήθηκαν επιχειρηματικά από τον περασμένο μάλιστα αιώνα στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα!

Η Αντα Ηλιοπούλου με τη βασίλισσα φτάνοντας στη Λίνδο

To «ημερολόγιο» διαμονής

Το σημείο αναφοράς για τη βασίλισσα ήταν η Λίνδος. Με το που αντίκρισε πρώτη φορά το πανέμορφο τοπίο ζήτησε από τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου που τη μετέφερε να σταματήσει ώστε να τραβήξει τις πρώτες αναμνηστικές φωτογραφίες με το πανέμορφο χωριό της Λίνδου και τη θρυλική Ακρόπολη! Η Diambi κατέφθασε ινκόγκνιτο στο «Aqua Grand exclusive resort» και διέμεινε στην προεδρική σουίτα του Queen’s maisonette private pool. Είχε τη δική της καμπάνα, που περιελάμβανε και prive χώρο για lunch και για πολλή ώρα κολυμπούσε στα νερά του κόλπου του Ναβαρόνε, όπως επίσης και στην ιδιωτική της πισίνα.

Η βασίλισσα μαθαίνει τάβλι στην προεδρική σουίτα

Τις υπόλοιπες ώρες υποδεχόταν στην προεδρική σουίτα προσωπικούς της φίλους, απολαμβάνοντας Cair, για να ενισχύσει, όπως έλεγε, την τοπική οινοποιία. Ενθουσιάστηκε δε με την αστακοβραδιά του Blue Fin, όπου της ζητήθηκε να ψαρέψει η ίδια τον αστακό της προτού φτάσει στο τραπέζι σε διάφορες εκδοχές, ενώ της άρεσε το dégustation ελληνικών δημιουργικών γεύσεων από τον σεφ Ηλία Πατσιαούρα. Το ριζότο με μελάνι σουπιάς και χρυσό 24 καρατίων, όπως και το επιδόρπιο του pastry chef Κώστα Σαββή με ροδάκινο και αφρό δυόσμου προκάλεσαν πάρτι στον ουρανίσκο της! Κάθε νύχτα τα δείπνα της είχαν διαφορετική live μουσική. Τη μια έναν σαξοφωνίστα στο ηλιοβασίλεμα πάνω σε ένα ντεκ στη θάλασσα, την άλλη έναν βιολιστή που της έπαιξε τα «Παιδιά του Πειραιά» , την άλλη νύχτα το live group B positive music duet, με το οποίο η βασίλισσα τραγούδησε κάτω από τους φοίνικες και το γνωστό τραγούδι του Sting «Every Breath You Take», που ζήτησε η ίδια να το παίξουν!

Το πριβέ deck για το δείπνο

Το κλου όμως ήταν, όπως μάθαμε, όταν η Αντα Ηλιοπούλου της έβαζε συχνά στη διαπασών το «Μασάι» της Κοκκίνου, με τη βασίλισσα να χορεύει υπό τους ρυθμούς της επιτυχίας, έχοντας μάθει μάλιστα και τι σημαίνουν οι στίχοι! Τα μαθήματα ελληνικής μουσικής περιελάμβαναν μέχρι και συρτάκι, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής της έμαθε να παίζει μέχρι και τάβλι πίνοντας τα τοπικά αναψυκτικά ΒΑΠ της οικογένειας Κουγιού! Επίσης, δεν ήταν λίγες οι συζητήσεις τους για την ιστορία των Pink Floyd στη Λίνδο και τη θρυλική Φράνκα Ράιτ που τους ένωσε ξανά πριν από χρόνια σε μια παραλία της Λίνδου!

Tο αγαπημένο πιάτο της

Οπως μάθαμε, τα δείπνα πραγματοποιήθηκαν σε πολύ κλειστό φιλικό κύκλο, με την παρουσία της οικογένειας Αρη, Μαίρης και Γιώργου Καμπουρόπουλου και της Αντας Ηλιοπούλου, που ήταν η σκιά της βασίλισσα σε κάθε της βήμα στη Λίνδο. Η Μαίρη Καμπουροπούλου, ιδιοκτήτρια του «Aqua Grand resort», η οποία γεννήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα και μεγάλωσε στη Λίνδο, χάρισε στη βασίλισσα υπέροχα δώρα, αναμέσά τουε και μια τσάντα που σχεδίασε η ίδια με μοτίβο τις κολόνες της Ακρόπολης της Λίνδου, με τη βασίλισσα να ανταποδίδει και να της προσφέρει ένα υφαντό με τον ιβίσκο της Ρόδου και ένα ματάκι. Η Αντα Ηλιοπούλου τής χάρισε, όπως μάθαμε, ένα κόσμημα για τον λαιμό με το ελαφάκι (το σήμα κατατεθέν της Ρόδου) που δημιούργησε η Ροδίτισσα σχεδιάστρια Δώρα Κουνάκη της γνωστής οικογένειας κοσμηματοπωλών, που φέτος γιορτάζουν 70 χρόνια στον χώρο του κοσμήματος!

Η ιδιοκτήτρια του «Aqua Grand exclusive  deluxe resort» Μαίρη Καμπουροπούλου, η βασίλισσα Diambi του Κονγκό και η Αντα Ηλιοπούλου

Η βασίλισσα αναχώρησε την περασμένη Δευτέρα για το Βέλγιο και στη συνέχεια για το Κονγκό, όπου θα λάβει χώρα το συνέδριο όλων των βασιλέων της Αφρικής. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Αντα Ηλιοπούλου μετά τη βασίλισσα Diambi θα καλωσορίσει στη χώρα μας (και κυρίως στο νησί των ιπποτών) πολλούς ακόμη VΙPs και εξέχουσες προσωπικότητες!

Και στο Χολιγουντ η «μαμα αfrica»

Πολλοί τη γνώρισαν χάρη στην ταινία του Netflix «Βασίλισσες της Αφρικής» η οποία προτάθηκε για 12 Emmys και κέρδισε τρία από αυτά στο 51ο Annual Daytime Emmy Creative Arts & Lifestyle Awards που έγινε τον Ιούνιο του 2024 στο Λος Αντζελες! Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο. Η βασίλισσα του Κονγκό θα μπορούσε να είναι απλώς ένας θρύλος, αφού φέρει τον τίτλο «Γυναίκα Βασιλιάς του Τάγματος της Λεοπάρδαλης του λαού Bakwa Luntu της φυλής Luba του Kasaï στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η επιρροή της εκτείνεται πέρα από την πατρίδα της, φτάνοντας στην αφρικανική διασπορά στον Παναμά και στη Βραζιλία, όπου στις 3 Μαρτίου 2019 τιμήθηκε ως η παραδοσιακή Βασίλισσα Μητέρα του Λαού Μπαντού και της απονεμήθηκε ο τίτλος της Grande Mãe do Povo Bantu Bazileiro από το Κοινοβούλιο της Βραζιλίας! Είναι μια ηγέτιδα με υψηλό όραμα παγκόσμιας εμβέλειας και ακτιβίστρια για το περιβάλλον, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης της Αφρικής, της οικονομικής ενδυνάμωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως η βασίλισσα του λαού Bakwa Luntu της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έχει εργαστεί ακούραστα για να διατηρήσει την κληρονομιά της κοινότητάς της, ενισχύοντας παράλληλα παγκόσμιες συνδέσεις και συνεργασίες. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην οικονομία, στην ψυχολογία και τη συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, η βασίλισσα έχει ως όραμα να χτίσει γέφυρες μεταξύ των εθνών για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This